HoofdnieuwsOndernemendSport

Startdagen Kies voor Hart en Sport

BUITENPOST – Wethouder Jouke Spoelstra gaf dinsdag 8 november de kick-off voor de startdagen van ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal de Fûgelkamp in Harkema. Hij deed dat samen met de kinderen van basisscholen cbs de Bernebrêge uit Surhuisterveen en cbs de Wynroas uit Harkema.

Kies voor Hart en Sport

De gemeentelijke sportstimulering van Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Kollumerland c.a. organiseert in november de startdagen “Kies voor Hart en Sport” voor de basisscholen. De startdagen zijn de opening van het jaarlijkse succesvolle project “Kies voor Hart en Sport” voor het schooljaar 2016-2017. Aan “Kies voor Hart en Sport” doen in Achtkarspelen 8 basisscholen mee. Naat de Bernebrêge uit Surhuisterveen en de Bernebrêge uit Harkema zijn dat Het Holdersnest uit Harkema, de Oanrin uit Twijzel, Oranje Nassau en Balkwar uit Kootstertille, de Twa-ikker uit Augustinusga en JLS uit Surhuizum.

Sportclinics

Leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de deelnemende basisscholen kunnen kiezen uit verschillende leuke en uitdagende sportclinics. Daarna gaan de kinderen verder aan de slag met het lespakket, dat onder andere theorielessen in het klaslokaal en gymlokaal bevat. De kinderen mogen ook kennismaken met een sport naar keuze, bij de verschillende sportaanbieders in de gemeente. Dit komt gaandeweg het schooljaar aan bod.

Startdagen

Wethouder Jouke Spoelstra: ‘Sporten en bewegen is leuk en nog gezond ook. Kinderen kunnen tijdens de startdagen verschillende sporten uitproberen. Zo kunnen zij een goede keuze maken voor een sport die bij ze past. En als je een sport hebt gevonden die je echt leuk vindt, houd je het makkelijker vol.’

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button