Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Startersavonden voor ondernemers van de toekomst in Noordoost Fryslân

BUITENPOST/DOKKUM – De zes gemeenten in Noordoost Fryslân die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost gaan weer gezamenlijk startersavonden voor beginnende ondernemers organiseren. Om succesvol te kunnen ondernemen, is het immers belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 16 april in Buitenpost en 21 mei a.s. in het gemeentehuis Dongeradeel in Dokkum.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 april om 19.30 uur in het Innovatiehuis Lauwersdelta, Kuipersweg 5 in Buitenpost. De Kamer van Koophandel geeft daar een korte toelichting op het ondernemerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. Drie onlangs gestarte ondernemers: Henk Miedema van Hout Speeltoestellen, Johannes Annema van Alletouw en Jos Blom van B&G Foodfactory worden ondervraagd door Hielke Jan Ellens van Custard over de lusten en lasten die het ondernemerschap met zich mee brengen en welke valkuilen zij tegenkwamen.

Na het centrale gedeelte is er een ‘markt’ waar informatie is te krijgen over de verschillende aspecten van het ondernemerschap. Hier zijn o.a. de Belastingdienst, UWV, gemeente, Rabobank, De Vries Everts Numan Accountants Adviesgroep, Sterc  bureau voor Internet & marketing, Van der Velde & Hoen makelaardij o.z., Mook Notaris en Het Ondernemersinstituut aanwezig. Na afloop is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje met andere startende ondernemers na te praten.

Deelname aan de informatiebijeenkomsten is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot 12 april aanmelden via de site van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl/ietsvooru (voor de bijeenkomst in Dokkum 17 mei).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button