Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Startersavonden voor ondernemers van de toekomst in Noordoost Fryslân

BURGUM – De zes gemeenten in Noordoost Fryslan die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost gaan weer gezamenlijk startersavonden voor beginnende ondernemers organiseren. Om succesvol te kunnen ondernemen, is het immers belangrijk om goed voorbereid van start te gaan.

In samenwerking met de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, het Innovatiehuis Lauwersdelta en het Bedrijvencentrum Dokkum worden twee bijeenkomsten georganiseerd:

–       dinsdag 16 april 2013 in Innovatiehuis Lauwersdelta, Kuipersweg 5 te Buitenpost;

–       dinsdag 21 mei 2013 in het gemeentehuis Dongeradeel (ingang Suupmarkt), Koningstraat 13 in Dokkum.

Tijdens de bijeenkomsten, die gratis toegankelijk zijn, wordt er onder meer informatie gegeven over hoe een ondernemer in de dop zich het beste kan voorbereiden op de start van een eigen bedrijf, welke stappen er genomen moeten worden en aan welke formele eisen er voldaan moet worden.

Naast dit algemene gedeelte zijn er diverse bedrijven en instellingen aanwezig op de zogenaamde ‘startersmarkt’ om specifieke vragen te beantwoorden. Hierbij valt te denken aan een bank, het UWV, een internetspecialist, de Belastingdienst, een accountant en de gemeente. Vanaf 19.00 uur is men welkom; om 19.30 uur wordt gestart met de presentaties. Na afloop van de bijeenkomst is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje met andere startende ondernemers na te praten.

Deelname aan de informatiebijeenkomsten is gratis voor starters. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl/ietsvooru (voor de bijeenkomst in Buitenpost is dit uiterlijk 12 april en voor de bijeenkomst in Dokkum 17 mei).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button