HoofdnieuwsRegionaal

Startweek “Met hart en ziel, vieren en verbinden “ van start in Kollum

KOLLUM – De startweek “Met hart en ziel, vieren en verbinden “ is  ook voor de jeugd van Kollum uit groep 7-8 vrijdagavond van start gegaan in Pro Rege in Kollum, georganiseerd door de PKN gemeente Kollum-Oudwoude. Aan kinderen geen gebrek, de opkomst was maar liefst 59 kinderen! De kinderen mochten bij binnenkomst een schoen bij een nummer neerleggen zodat er leuke gemengde groepjes ontstonden. Nadat de opening was geweest waren de kinderen al erg enthousiast om met de spellenronde te beginnen. Dus maar snel beginnen!

Touwtrekken was een spel dat met veel kracht en zweet werd gespeeld. Bij het alfabetisch-wasophangen haalde er slecht 1 groep alle 26 letters hier moest ook goed bij nagedacht worden.Het dartbord-ballonnenspel was ook een succes, ze lieten daardoor vele ballonnen knappen met de dartpijlen. Samenwerking  was er nodig om de bal over de stangen te laten rollen. Met het schietwerpspel vloog er een bal door de lucht die vaak door de kinderen gevangen werd. Het zweetgehalte was al aardig hoog na het spelen van de spellen, daarom maar even wat drinken in de pauze. Daarna maar even samen een zo hoog mogelijke Jenga toren bouwen, dit moest dus erg rustig gebeuren want anders …….bam daar gaat ie. Er konden nog vele punten gescoord worden bij het tonspel. “Clubavond is leuk” was de zin om zoveel mogelijk woorden uit te halen ook met dit spel lagen de aantallen veruit elkaar. Nadat alle spellen waren gespeeld was de prijsuitreiking. Het clubseizoen  is met succes van start gegaan en hopen dan ook op om “Met Hart en Ziel te Vieren en de kinderen met de kerk te Verbinden “ in het nieuwe clubseizoen.

Zo’n 30 kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar werden verwelkomt in Pro Rege om daarna in groepen opdrachten uit te voeren thuis bij gemeenteleden in Kollum. Zo moest er onder andere met een metaaldetector een kist gezocht worden en met lepels en vorken opgegraven worden. Zo werd met veel agressie de opdracht “spijkerslaan”  uitgevoerd. Ook werd het thema van het kerkelijk jaar “Met hart en ziel vieren en verbinden” op verschillende unieke manieren uitgebeeld. En tussendoor werd er veel gefietst. Het was ook voor hun een zeer geslaagde startavond!!

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button