HoofdnieuwsRegionaal

Stichtingsbestuur Kindcentrum Kollum opgericht

KOLLUM – Op 11 mei jl. is het Stichtingsbestuur voor het nieuw te bouwen Kindcentrum Kollum opgericht. De officiële handeling is voltrokken door het tekenen van de akte bij notariskantoor Beugelink Kluitenberg. Na de ondertekening van de intentieovereenkomst op 29 januari jl. tussen de beide scholen, is dit weer een stap verder in het proces.

Cbs Koningin Juliana behoort tot het VCBO Kollumerland c.a. en obs Prof. Casimir valt onder Stichting Roobol. Beide scholen behouden hun eigen identiteit. Door samen één gebouw te bouwen, ontstaan er mogelijkheden om efficiënter gebruik te maken van ruimten.

In de visie van de scholen is het gebouw gereed voor het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar.

De exacte plek voor de nieuwe school staat nog niet vast. Door de beoogde  sloop van ‘De Colle’ is er voldoende ruimte vanaf de hoek Kerkstraat en langs de Tsjerk Hiddesstraat. Het  is nog niet duidelijk hoe het gebouw er precies komt uit te zien.

Het Stichtingsbestuur wordt gevormd door de heren S. de Bruin (voorzitter), van Roobol: F. Jansma en W. Wouda, van VCBO: E. Klaver en G.C.M. de Groot. De net opgerichte stichting geeft opdracht voor de bouw en wordt daarna eigenaar van het geheel. Naar verwachting is de nieuwbouw gereed op 1 augustus 2018.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button