Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Stimuleringsprijs oud papier en karton Dantumadiel uitgereikt

DAMWÂLD – Op maandag 9 november zijn de jaarlijkse prijzen voor het inzamelen van oud papier en karton in gemeente Dantumadiel uitgereikt door wethouder Gerben Wiersma. De winnaars werden op het gemeentehuis uitgenodigd om hun prijs te ontvangen.

Dit jaar is de eerste prijs gegaan naar Gereformeerde kerk vrijgemaakt Driezum. Zij zamelden in 2014 bijna 24 ton aan oud papier en karton in. Dit is een stijging van meer dan 12 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De PKN de Westereen en de Christelijke gereformeerde kerk Petrus gemeente gingen er met de tweede en derde prijs vandoor. Behalve een geldprijs ontvingen de winnaars ook een bos bloemen en een oorkonde.

De gemeente Dantumadiel stelt al jaren een stimuleringspremie beschikbaar voor organisaties die oud papier en karton inzamelen. Het is een premie voor drie organisaties die de hoogste procentuele toename van ingezameld oud papier en karton hebben behaald. Voor organisaties betekent dit een extra stimulans om meer gelden binnen te krijgen. Het totale bedrag dat beschikbaar wordt gesteld bedraagt € 500,-.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button