HoofdnieuwsRegionaal

Straten in Kollum versierd voor Fryslân fan Boppen

KOLLUM – In vele straten in Kollum zijn de kinderen en ook volwassen druk bezig geweest met stoepkrijt, spandoeken en vlagjes. Zo werden de straten mooi versierd. Dit in afwachting van de drones van ‘Fryslân fan Boppen’ die vrijdagmorgen boven Kollum zullen vliegen. Met ‘Fryslan fan Boppen’ willen de Friese burgemeesters iets terug doen omdat iedereen zich goed aan de afspraken houdt om verder verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen kunnen vanuit de eigen tuin of het balkon zwaaien naar de drone.

Vrijdag gaan de drones door het noordoosten van de provincie. De droneteams komen vrijdag in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Tussen 9.00 uur en 12.30 uur zal de drone vliegen in deze volgorde: Kollum, Buitenpost, Veenklooster, Kollumerzwaag, De Westereen, Broeksterwâld. De beelden zijn een dag later  te zien op websites van  Omrop Fryslan en de LC.

Het project is een initiatief van de Friese burgemeesters en Fryslân fan Boppen, LF2028, Omrop Fryslan en Leeuwarder Courant.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button