Streekderby wordt beslist in het voordeel van Flamingo’s

BUITENPOST – Op de eerste zaterdag na het Sinterklaasfeest stond de derby Flamingo’s 1 – Harkema 1 op het programma. Harkema, die nog geen punten heeft kunnen pakken dit seizoen waren getergd om dit keer niet met lege handen terug te reizen. Toch wist Flamingo’s deze wedstrijd met ruime cijfers te winnen (16-8).

Amarins van der Meer opende de wedstrijd voor Flamingo’s met een afstandsschot. Hierna trok Jelko van der Heide de stand weer gelijk met een fraaie uitstart combinatie. De scores gingen een groot deel van eerste helft gelijk op. Na de 4 – 4 begon het vlaggenschip van Flamingo’s op stoom te raken met doelpunten van onder andere André Bosma, Jelmer Beerda, Peter Gerlsma en Menno Schaafsma. De beide teams zochten de kleedkamers op met de rust stand van 9-4 in het voordeel van de thuisclub.

De 2de helft duurde het even voordat er weer gescoord werd. Na een aantal minuten waren het Menno Schaafsma en Marieke Keizer die het gat qua doelpunten groter maakte voor Flamingo’s. Hierna kwam de sfeer pas echt los in de sporthal en begon het publiek van de thuisclub als een 9de man met veel kabaal hun team te steunen. Janco van der Meulen en Anne Marie Heidstra scoorde nog namens Harkema maar het verschil in doelpunten bleef te groot om echt de spanning in de wedstrijd terug te krijgen. Als laatste scoorde Peter Gerlsma een doorloopbal na een fraaie schijnbeweging. Dit was tevens het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Volgende week 14 december komt EKC 2000 op bezoek bij Harkema en zal Flamingo’s Achilles ontvangen in de Houtmoune.

Doelpuntenmakers Flamingo’s: André Bosma en Amarins van der Meer (3) Jelmer Beerda, Peter Gerlsma, Menno Schaafsma en Zöe Bennett (2) Marieke Keizer en Grytsje de Vries (1)

Doelpuntenmakers Harkema: Janco van der Meulen en Melle Postma (2) Jelko van der Heide, Simeon Heykoop, Agneta Bekkema, Anne Marie Heidstra (1)