HoofdnieuwsRegionaal

Strúnersploech Kollumerzwaag vrijwilligers van het jaar 2012

KOLLUM – Dinsdagmiddag reikte wethouder Paul Maasbommel de vrijwilligersprijs 2012 van de gemeente Kollumerland uit aan de  Strúnersploech van Kollumerzwaag, dit vond plaats  in het gemeentehuis van Kollum. Het was een feestelijk bijeenkomst deze middag.

Genomineerde vrijwilligers waren:

  • de vrijwilligers van Fietsvrienden Lauwersland in Burum, een groep vrijwilligers die zich vanaf begin 2000 bezig houdt met de organisatie van recreatieve fietstochten;
  • de vrijwilligers van Fogelsang State in Veenklooster die het cultureel erfgoed van de gemeente beheren en uitdragen;
  • de vrijwilligers bij de Strúnersploech van Kollumerzwaag, die de organisatie van activiteiten tijdens de jaarwisseling in handen heeft.

De Vrijwilligersprijs werd dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer uitgereikt. Het is een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a. en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland, dat door Timpaan Welzijn wordt uitgevoerd. Door het jaarlijks toekennen van de Vrijwilligersprijs wordt blijk gegeven van de waardering voor de inzet van vrijwilligers.

Kollumerland c.a. kent veel vrijwilligers die zich op verschillende terreinen belangeloos inzetten. Bijvoorbeeld bij de sportclub, school, natuurvereniging, in belangenverenigingen, zorgcentra of dorpshuizen. Zonder inzet van vrijwilligers zijn veel activiteiten niet meer mogelijk en zou de samenleving er een stuk minder leefbaar hebben uitgezien!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button