HoofdnieuwsRegionaal

Studenten Friesland College spelen “Het was als de dag van gisteren ” in Meckamastate

KOLLUM – Dinsdagmiddag werd in Meckamastate het toneelstuk ‘Het was als de dag van gister’ uitgevoerd  door studenten van het Friesland College.Deze middag werd voor bewoners en andere belangstellenden georganiseerd. Het toneelstuk is het resultaat van en samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en studenten van het Friesland College.

Het toneelstuk gaat over vijf zussen die na het overlijden van hun opa zijn huis leeghalen. De vijf zussen kunnen het niet erg goed met elkaar vinden en het opruimen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch moeten ze een manier vinden om met elkaar door één deur te kunnen, voor opa.

Tijdens het opruimen wordt een mysterieus dagboek gevonden, het dagboek van opa Hendrik. In het dagboek staat zijn complete levensverhaal. De zussen lezen over zijn jeugd, over zijn ervaringen in de oorlog en over het verlies van zijn wederhelft, oma Eleanor. De verhalen van opa zorgen voor emotionele, hilarische en warme momenten. Zullen de zussen hun liefde voor elkaar herontdekken? Of zal er nooit meer sprake zijn van een hechte familie?

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button