Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Studenten leveren bijdrage aan ontwikkeling regio

BURGUM – In het afgelopen schooljaar hebben ruim 370 studenten van verschillende opleidingen vanuit de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân een bijdrage geleverd aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Deze studenten hebben in 35 verschillende projecten hun enthousiasme, kennis en creativiteit ingezet voor het oplossen van actuele vraagstukken in Noordoost Fryslân. Zo hebben bijvoorbeeld studenten van Nordwin College en Van Hall Larenstein boeren van de Noardlike Fryske Wâlden met succes geadviseerd over hoe zij de minerale kringloop tussen bodem, voer, koeien en mest kunnen verbeteren.

Nieuw seizoen

Het aantal studenten dat via de Kenniswerkplaats het afgelopen schooljaar is gekoppeld aan kennisvragen, is opnieuw toegenomen. De Kenniswerkplaats hoopt het komende schooljaar minstens zoveel studenten vanuit het vmbo, mbo, hbo en wo te laten werken in en voor de regio. Studenten zullen zich gaan bezighouden met zeer diverse vraagstukken, onder andere op het gebied van water, zorg, landbouw, recreatie en toerisme. Opdrachtgevers zijn bedrijven, organisaties, gemeenten en dorpsbelangen.

De meerwaarde van het werken in kenniswerkplaatsprojecten is dat studenten leren in praktijksituaties en tegelijk meekrijgen wat er speelt in de regio. Ze komen in contact met experts en leren wat werken voor opdrachtgevers inhoudt. Daarnaast nemen studenten kennis en nieuwe ideeën mee en kunnen zij opdrachtgevers binnen de regio inspireren.

Kenniswerkplaats

Het doel van de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân is een match te maken tussen de vraagkant van overheid, ondernemers en organisaties in Noordoost Fryslân, en de kenniskant van het onderwijs en onderzoek. Door gebruik te maken van studentengroepen, docenten en lectoraten wordt gezocht naar creatieve oplossingen voor actuele vraagstukken in de regio. Op die manier wordt gezamenlijk invulling gegeven aan de agenda voor de regio: de sociaaleconomische ontwikkeling van ons platteland. De Kenniswerkplaats sluit aan bij kennisvragen uit de Agenda Netwerk Noordoost (ANNO*). Daarnaast is sinds april 2014 een dependance van de Kenniswerkplaats in oprichting op Ameland: de Waddencampus.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button