HoofdnieuwsRegionaal

Subsidie voor dorpshuis de Warf in Warfstermolen

WARFSTERMOLEN – Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân, op initiatief van Gemeentebelangen en S!N, Sociaal in Noardeast-Fryslân, unaniem een motie aangenomen om een subsidie van €50.000,00 beschikbaar te stellen voor de verbouwing en verduurzaming van dorpshuis De Warf. Het geld wordt beschikbaar gesteld uit de reserve van het ontwikkelfonds (Enecogelden).

Het dorpshuis De Warf heeft een zeer belangrijke functie in het dorp, voor de leefbaarheid, door samen activiteiten te ondernemen en elkaar te ontmoeten. Door de verbouwing en verduurzamen van het dorpshuis kan het energieverbruik drastisch omlaag worden gebracht.

Eerder is er al een verzoek gedaan om subsidie beschikbaar te stellen, maar door de herindeling  van de gemeenten is dit enkele jaren uitgesteld. Door de toekenning van de subsidie wordt er nu een subsidiebedrag van de provincie veilig gesteld. Tevens kan het bestuur nu overgaan tot fondsenwerving. Een goed functionerend dorpshuis is onmisbaar voor het behouden en versterken van de sociale cohesie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button