HoofdnieuwsRegionaalSport

Succesvol acro- en turnweekend WSBF

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag  15 februari  streden in Kollumerzwaag  7 turnsters van de WSBF in groep  IV om een plaatsing  voor het Friese kampioenschap.  Extra spannend omdat de KNGU dit jaar de categorieën  voor de turnsters opnieuw heeft ingedeeld, wat betekend dat er volledig nieuwe oefenstoffen aangeleerd moesten worden.

Kyra Wassenaar liet in wedstrijd 1 zien dat ze goed mee kon draaien in de categorie  Jeugd 1 H.  Ze mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen! Silke Dijkstra eindigde op een verdienstelijke 5 de plaats. In dezelfde wedstrijdronde  was het Malina van den Bosch die in Junior 1H het podium nog een stapje hoger mocht betreden, ze pakte de zilveren medaille.

In de tweede wedstrijd ronde van de dag, was het Maureen Oostra die in Jeugd 2 G liet zien, dat het podium voor haar haalbaar kan zijn, ze eindigde er net naast als 4de. Jitta Pietersma draaide ook een mooie wedstrijd en werd 6de. Yara de Jong was ook op koers om hoog te eindigen in de categorie  Jeugd 1G, maar helaas mislukte haar brugoefening.

In de derde en laatste wedstrijdronde was het Kimberly Hoexum, in categorie Junior 2G, die liet zien de oefenstof goed te beheersen, op onderdeel balk haalde ze de hoogste score. Ook de brug, haar vloeroefening en de sprong gingen super goed, dus de Gouden medaille was verdiend  voor haar.

Op 12 april volgt de 2e plaatsingsronde en dan wordt bekend wie van deze turnsters doorstroomt naar de Fries kampioenschappen op 10 mei in Sneek.

Tijdens dit weekend  namen ook veel teams deel aan de Valentijnscup te Oosterwolde.

Hier werden ook weer de nodige medailles geoogst

Duo E

1 Roos Drost en Jitta Pietersma

2 Jildou Kooistra en Femke Pander

Trio E

1 Sanne Schievink, Sanne van der Ploeg en Ryanne Oostra

Duo E plus

2 Kimberley Hoexum en Silke Dijkstra

Duo D

1 Jantina de Vries en Christina Bruinsma

Trio D

1 Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra

Duo C

2 Baukje Wassenaar en Nellie Bijker

Duo A jeugd

3 Chayenne de Kock en Jiska Batema

Daarnaast waren er ook nog oorkondes voor heel veel teams van WSBF vanwege hun behaalde eindscore in een groot deelnemersveld.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button