HoofdnieuwsRegionaalSport

Succesvol acrogymweekend voor Wardy

OOSTERWOLDE – In het weekend van 15 en 16 februari werd in Oosterwolde de valentijns acrocup gehouden. In een gezellige en romantisch versierde sporthal kwamen acroteams van Wardy in actie.

Op zaterdagochtend begonnen Mirjanna Damstra en Yvonne (duo instap) met een erg mooie oefening, maar helaas konden ze bij het laatste element een val niet voorkomen. Dit kostte dit team vele punten waardoor zij op een dertiende plaats eindigden. In de categorie E-plus duo’s deden twee teams van Wardy mee. Het duo Meta van Dekken en Fenna Bouma eindigde op een mooi vijfde plaats. Maxine Breider en Sanne Hiemstra waren zaterdag de beste in hun categorie en veroverden het goud. Jellyne Nicolai en Marieke Fennema doen dit seizoen mee in de categorie duo junioren E-lijn wat een erg sterk deelnemersveld kent. Zij lieten artistiek een mooie oefening zien maar door technische foutjes verloren zij kostbare punten. Bij de trio’s E-lijn junioren eindigden Anne Meike Terpstra, Selina van der Ploeg en Noa van Houten net naast het podium met een goede vierde plaats. Het instap herenpaar Yordin Breider en Bram de Jong gingen de strijd aan met hun tegenstanders en wonnen deze. Zij behaalden hiermee voor de derde keer op rij het goud in dit seizoen. Ook Lisanne van der Veer en Ilse van der Veer (duo D-lijn) zijn dit seizoen goed op dreef. Bij deze wedstrijd mochten zij wederom het podium betreden voor een bronzen plak. In dezelfde categorie lieten Annika Bontekoe en Nynke Dam de beste oefening van dit seizoen zien en eindigden op een twaalfde plaats.

De D-trio’s van Wardy mochten op zondag de wedstrijdvloer betreden. In de vroege ochtend gingen Annet de Boer, Janita Kloppenburg en Femke Sijpersma van start met een goede oefening wat hun 25,450 punten opleverde. Ook Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Renee Fleury draaiden een goede wedstrijd, maar in het sterke deelnemersveld lag een podiumplaats buiten bereik. Serena Hoekstra, Janna Mout en Lemmy van der Zee wisten het podium wel te bereiken. Na twee keren pech te hebben gehad bij de vorige wedstrijden, draaiden ze dit keer vrijwel een foutloze oefening wat goed was voor een zilveren medaille.

Naast al deze goede teamresultaten werd ook een prijs uitgedeeld voor de best presterende verenigingen. Naast grote topclubs uit Zwolle en Drachten eindigde Wardy zondag op een derde plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button