HoofdnieuwsRegionaalSport

Succesvol weekend voor turnsters Wardy

SURHUISTERVEEN – Op 22 en 23 maart werd in Surhuisterveen de eerste plaatsingswedstrijd voor de regionale niveaus gehouden waarbij negen turnsters van Wardy aan deelnamen.

Zaterdagochtend mochten Ilse van der Veer, Enola Kramer en Lemmy van der Zee (jeugd 1 D1) het spits afbijten en deden dat niet onverdienstelijk. Ilse van der Veer behaalde op de toestellen sprong, brug en balk erg goede scores. Bij het onderdeel vloer werden twee elementen vergeten waardoor ze erg veel puntenaftrek kreeg. Ondanks dit foutje mocht Ilse een bronzen medaille ophalen voor haar vierde plaats. Ook Enola Kramer zorgde voor een mooi succes en mocht het podium beklimmen. Zij kreeg een bronzen medaille voor een derde plaats. Lemmy van der Zee was afgelopen zaterdag de allerbeste. Op elk toestel wist ze door haar mooie oefeningen de beste score te behalen en op vloer behaalde ze zelfs de hoogste score van de dag met 15.30 punten. Het spreekt dan ook voor zich dat zij in deze categorie het goud kreeg omgehangen.

In de tweede wedstrijdronde kwam Susanne Brouwer in actie bij de senioren 3e divisie. Susanne heeft zich in dit hogere niveau tijdens de districtsfinale al weten te plaatsen voor de landelijke halve finale en deze regiowedstrijd was daarom een goed meetmoment om te kijken hoe Susanne er op dit moment voor staat. Op de toestellen balk en vloer behaalde Susanne hoge scores maar liet op brug nog wat puntjes liggen waardoor een podiumplaats nipt aan haar voorbij ging. Janna Mout doet dit jaar mee bij de junioren 4e divisie en begon in een groot deelnemersveld aan een sterke wedstrijd. Op haar sterkste toestel moest ze dit keer helaas twee vallen incasseren waardoor een podiumplaats aan haar neus voorbij ging.

Zondagochtend was Wardy weer vroeg van de partij met haar pupillen.Voor Annet de Boer was het een lange tijd geleden dat zij in actie kwam op een turnwedstrijd in verband met veel blessureleed in het vorige seizoen. Gelukkig had ze het wedstrijdritme weer snel te pakken en draaide bij de senioren 4e divisie een uitstekende wedstrijd waarmee ze een mooie bronzen plak bemachtigde. Bij de pupillen 2 D1 gingen Renee Fleury, Femke Sijpersma en Renate Talstra de strijd aan. Ondanks wat foutjes behaalden deze dames prachtige resultaten. Renee Fleury eindigde op een 5e plaats, Femke werd vierde en Renate Talstra won dit keer met kop en schouders het goud.

Wardy kan trots zijn op al deze prachtige resultaten. In het weekend van 3 en 4 mei zullen al deze turnsters nogmaals in actie komen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button