HoofdnieuwsRegionaal

Succesvolle ‘himmeldei’ op basisschool De Bron in Dokkum

DOKKUM – Afgelopen dinsdag ‘himmelden’ maar liefst 200 leerlingen van basisschool de Bron de omgeving van hun school. De leerlingen vulden meer dan vijf containers met zwerfafval. Het plein, de fietsenhokken, het parkeerterrein voor de school…niets werd overgeslagen. Gemeentewurk kwam met de huisvuilwagen langs om al het afval mee te nemen. Door de massale ‘himmelactie’ ligt het er weer keurig bij en alle deelnemers kregen een presentje als dank voor de gedane arbeid.

In maart, april en mei organiseert de gemeente Dongeradeel jaarlijks de traditionele ‘himmeldagen’. Inwoners, waaronder veel jeugd, maken dan samen hun woonomgeving schoon. De gemeente stelt containers en prikstokken ter beschikking voor de schoonmaakacties. Na afloop worden de volle containers weer opgehaald door de gemeente.

Inmiddels zijn er in Dongeradeel de afgelopen maanden al zeshonderd inwoners aan het ‘himmelen’ geweest. De komende weken houden nog verschillende dorpsbelangen, wijkverenigingen en scholen een ‘himmeldei’.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button