HoofdnieuwsRegionaal

Succesvolle informatieavond Energiek Wonen

KOLLUM – Op dinsdag 8 oktober 2013 werd voor de inwoners van gemeente Kollumerland c.a. de eerste informatieavond ‘Energiek Wonen’ in het gemeentehuis van Kollum georganiseerd. De aanwezigen reageerden enthousiast op de verstrekte informatie over het energiezuinig en comfortabel maken van hun eigen woning. Onder de aanwezigen werden prijzen verloot, waarmee de winnaars energie kunnen besparen.

Nadat wethouder Lieuwe Bijleveld de inwoners verwelkomde, gaf deskundige Charlie Kock uitleg over hoe het comfort van een woning verbeterd kan worden. Vervolgens vertelden de winnaars van de ‘Verkiezing Energiekste Woning 2011-2012’, families Lautenbach en Van der Naald, over hun energiezuinige woningen. Van der Naald verwarmt het water voor de vaatwasser en de wasmachine door de zon. Lautenbach heeft geen gasaansluiting, maar verwarmt zijn woning met aardwarmte. Nadat alle sprekers aan bod waren gekomen was er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Tijdens de informatiemarkt lieten aanwezigen zich informeren wat het E-Team Kollumerland voor hun kan betekenen. Het E-Team kan woningeigenaren uit Kollumerland informeren en ontzorgen bij het verduurzamen van hun woning.

Prijswinnaars

Bij de verloting was een maatwerkadvies energiebesparing, een Wattcher (energieverbruiksmeter), een slimme thermostaat en vijf spaarlampen te winnen. De winnaars van deze prijzen waren respectievelijk dhr. Vinke (Kollum), dhr v.d. Ploeg (Kollum), dhr. Plutschouw (Kollum), mevr. v.d. Ploeg (Kollum), mevr. v.d. Bijl (Kollum), dhr. De Bieder (Oudwoude), dhr. Reitsma (Kollum) en dhr. Op den Dries (Kollum).

Tweede informatiebijeenkomst op 28 oktober 2013

Heeft u de eerste informatieavond Energiek Wonen gemist? Op maandagavond 28 oktober 2013 is om 19.30 uur de tweede bijeenkomst in Multifunctioneel Centrum ‘De Tredder’ in Westergeest. Ook hier worden prijzen onder de aanwezigen verloot.

Open Huis

Speciaal voor dit project Energiek Wonen opent één van de winnaars van de ‘Verkiezing Energiekste Woning 2011-2012’ hun huis. Belangstellenden kunnen zien welke maatregelen deze familie hebben uitgevoerd aan hun woning en informeren naar hun ervaringen.

Zaterdagmiddag 12 oktober 2013 van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren open van familie van der Naald uit Oudwoude (Pastorijehof 30).

Kijk voor meer informatie over de informatieavonden en het Open Huis op

www.woneninkollumerland.nl.

Informatie over het E-Team Kollumerland is te vinden op www.e-teamkollumerland.nl

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button