Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Succesvolle sportactiviteiten Sportstimulering “Goed bezig!” Dantumadiel

DAMWÂLD – In de herfstvakantie zijn in de gemeente Dantumadiel vier sportactiviteiten georganiseerd. Op dinsdag was er een sportinstuif in de Sikkemahal in De Westereen en op woensdag in de Nije Warf in Walterswâld. Door het sportstimuleringsteam van de gemeente Dantumadiel was een groot aantal sporten en spelen klaargezet zoals touwslingeren en klauteren, zaalvoetbal, badminton en circusspelen. Deze activiteiten nodigen de kinderen uit om zich te vermaken en veel te bewegen. En dat hebben ze gedaan! De instuiven werden buitengewoon goed bezocht; in de Westereen waren meer dan honderd kinderen aanwezig en in Walterswâld ruim vijftig.

Donderdag en vrijdag stonden in het teken van Het Grote Gymfeest. Donderdag organiseerde SV Damwoude het grote gymfeest in Damwâld en vrijdag GV Veenwouden op sportpark de Sanjes. Op Het Grote Gymfeest werden onder meer workshops freerunning, dansen, gymnastiek en tennis gegeven. Daarnaast konden de kinderen deelnemen aan de sporten en spelen uitgezet door het sportstimuleringsteam. Met respectievelijk honderdvijftig en honderd deelnemers werden beide feesten goed bezocht.

Het sportstimuleringsteam van gemeente Dantumadiel wil gezond sporten en bewegen stimuleren. Het team verzorgt gymlessen op de basisscholen, sportactiviteiten op schoolpleinen, sportinstuiven, kennismakingsprogramma’s en voorlichting.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button