HoofdnieuwsRegionaalSport

Succesvolle start Jubileum vv Kollum

KOLLUM – Na ruim een jaar van voorbereidingen is woensdag de aftrap verricht van de vierdaagse activiteiten door de jongste jeugd. Een kleine 100 enthousiaste deelnemers waren afgekomen op de voetbalclinic, georganiseerd door het Groningse BBFreestyle. Een vijftal opblaasbare voetbal spellen hadden ze op het B veld uitgezet. Het startsein werd gegeven door Tom Vegter, die liet zien wat je allemaal met een bal kan doen, met o.a. hooghouden en de bal zonder de grond te raken ook nog eens de bal stil kon leggen op zijn hoofd. Vervolgens werd de jeugd in diverse groepen door alle onderdelen geleid.

Het dagelijkse weerpraatje van Piet Paulusma voor SBS, die elke dag op locatie zijn praatje opneemt was vandaag te gast bij ons. Vooraf was er een cameraman aanwezig om voor de uitzending wat sfeerbeelden te maken, waar de aanwezige jeugd enthousiast aan meedeed. Als een ware held werd Piet door de jeugd verwelkomd op Baensein. In zijn praatje met o.a. de voorzitter van de Jubileumcommissie Cor Hellinga kon hij een ieder gerust stellen betreffende het weer voor de komende dagen.

De dag werd afgesloten met een voetbalquiz waar oud Kollumer Thijs Zijlstra naar Kollum was gekomen. Een kleine 60 kenners had zich in de kantine verzameld om zich te buigen over de vele vragen die Thijs had samengesteld. In groepsverband werd in 9 rondes gestreden, waarin o.a. beeldvragen, geluidsfragmenten de hersens van de kenners liet kraken. Telkens na twee rondes werd door Thijs de antwoorden gegeven, waar heelvaak uit de zaal het oh ja te horen was. Na de laatste ronde bleken twee teams bovenaan te staan en moest er een extra vraag uit gaan maken welk team met de hoogste eer mocht strijken. Het team “De reserve Duitsers” moest zich uit eindelijk de meerdere erkennen in het team “Er is telefoon voor Freerk Holwerda”.

Activiteiten de komende dagen

 Vanavond is er voor de oudere jeugd en senioren door de Club van 100 een survivalbaan uitgezet. Voor vrijdagmiddag is er voor het hele gezin een fietspuzzeltocht uitgezet van ongeveer 17 kilometer door de omgeving,

Vrijdagavond staat de Bonteavond gepland, waarin de diverse commissies het clubgevoel zullen laten zien op het podium. Vele teams zijn hiervoor al maanden aan het voorbereiden, dit mag je niet missen. Op de slotdag is er in de morgen een reünie voor leden en oud-leden, gevolgd door activiteiten voor alle jeugdleden. Om vijf uur zal ons eerste elftal een voetbalwedstrijd spelen tegen het RTL sterrenteam, met o.a. John Williams, Tim Bouwsma, Bas Muijs en Peter van Vossen te zien zullen zijn. De dag zal spectaculair worden afgesloten met een eestavond in de tent met de band Butterfly en Rintje Kast. Rond de klok van 21.00 uur zal Jan Smit een optreden verzorgen. Meer info op www.vvkollum.nu

 

Foto’s VV Kollum

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button