HoofdnieuwsRegionaal

Succesvolle toneelavonden in MFC Westergeest

WESTERGEEST – Vrijdag- en zaterdagavond waren nagenoeg alle kaarten verkocht voor het toneelstuk “Bakhúzen is gjin New York”, gespeeld door Toneelvereniging De Bûnte Houn. Het was een toneelstuk, dat soms dolkomisch, dan weer ontroerend, met af en toe een vleugje drama, was.
De bezoekers werden meegenomen op een cruiseschip om te kunnen aanschouwen hoe het 7 passagiers verging aan boord.

Passagiers waren onder andere de zusters Feara en Sissy Simons, al aardig op leeftijd en beide ongetrouwd. De een is nogal strikt, streng en hopeloos ouderwets, de andere behoorlijk naïef, maar niet op alle fronten! Ook Franny en Drewis Galama waren aan boord, een gelukkig getrouwd stel van middelbare leeftijd. Ze zijn van plan om er de reis van hun leven van te maken, maar dat zou wel eens heel anders kunnen uitpakken … Onder de passagiers waren ook Corien en Harm Voolstra, een pas getrouwd stel die deze cruise heeft  gewonnen. Corien voelt zich niet helemaal op haar gemak tussen deze welgestelde mensen en doet er alles aan om er bij te horen. Dat is extra lastig met zo’n man als Harm. Op zich een lieve man, maar hij heeft moeite om zijn “hobby’s” niet al te veel uit de hand te laten lopen. Te pas en te onpas komt Lys Groothoff binnenvallen, zij maakt deze cruise alleen en zoekt wanhopig aansluiting bij de andere passagiers. Door haar hooghartige trekjes slaat zij de plank vaak mis, waardoor soms ongemakkelijke situaties ontstaan. De passagiers worden op hun wenken bediend door de stewards Louise en Arturo. Deze collega’s (of zijn ze misschien toch meer dan dat?) verwonderen zich over de huidige passagiers en trekken zo hun eigen conclusies over wat er zich echt afspeelt in elke scheepshut.

Na afloop werden de spelers onder groot applaus bedankt voor hun geweldig optreden en kregen door de Feestcommissie een prachtig bos bloemen aangeboden.

Mocht u het toneelstuk hebben gemist, er is nog een mogelijkheid.
Vrijdag 10 februari in dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld. De zaal is open om 19:30 uur, de voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro – aan de zaal 1 euro meer.Kaarten Wâlterswâld: In De Nije Warf (ma/di/wo/vr/za v.a. 17 uur) of bij Daniëlle Hoekstra-Waldheem 14-Wâlterswâld – telnr: 0511-423075. Meer informatie kunt u vinden op Facebooksites: ‘Toneel Westergeest’ en ‘Nije Warf’ en op www.nijewarf.nl

Foto’s Ulbe de Jong

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button