EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

SUP(er) clinics voor Friese jeugd

KOLLUM – Onder het motto ‘Watersport is SUPer!’ gaan Friese jongeren van 3 tot 8 september meedoen aan SUP-clinics. Het Friese Merenproject, provincie Fryslân wil jongeren meer enthousiast maken voor watersport. In samenwerking met Stand Up Paddle en Sport Fryslân organiseren zij daarom deze kennismakingsworkshops. De aftrap is gehouden op vrijdag 30 augustus 2013 in Kollum. De overige clinics worden gegeven in Sneek, Hindeloopen, Workum, Franeker, Dokkum en Leeuwarden.

 

!mpulse Kollum, OSG Piter Jelles ging als eerste school van start met de SUP clinics. Onder leiding van atlete Anne-Marie Reichman kregen zij in groepen les. Door de laagdrempeligheid en de veelzijdigheid is Stand Up Paddle (SUP) in een korte tijd explosief gegroeid. Tijdens het suppen ontdekken de kinderen staand op een board en met een peddel in de hand het Friese water. De clinics waren onderdeel van de !mpulse sportdag, waarmee de aftrap werd gegeven voor het nieuwe schooljaar.

Peddelen langs de elf steden

De clinics worden aangeboden tijden het SUP 11-City Tour evenement. Tijdens dit evenement beleven de deelnemers een ultieme uitdaging. Ze peddelen 220 kilometer in vijf dagen langs de Friese elf steden. Over de originele waterwegen, waar schaatsers in 1909 geschiedenis schreven als pioniers van de schaats Elfstedentocht. Het evenement wordt geleid door de stichting Stand Up Paddle, die als doel heeft om de SUP-sport te promoten. Tijdens het evenement zijn er acht SUP-clinics. Deelnemers aan deze clinics zijn kinderen van diverse basisscholen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button