EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Survivalgeweld barst weer los in Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Het is bijna weer zover. Zondag 9 maart zal de 13e editie van de Biddle Survivalrun plaatsvinden in Kootstertille. Het eerste startschot klinkt om 10.00 uur bij het gebouw van de postduivenvereniging in Kootstertille. Met 1100 deelnemers belooft het nu al een schitterend evenement te worden!

Survivalrun
Bij de survivalrun in Kootstertille zullen diverse categorieën op de startlijst staan. De hoogste wedstrijdcategorie zal de strijd met elkaar aangaan op een 17-kilometer lang parcours, waarbij in totaal 58 hindernissen overwonnen moeten worden. Daarnaast zijn er voor volwassen nog twee andere wedstrijdcategorieën  van 12 of 7 kilometer.
Ook de jeugdcategorie wordt in Kootstertille vertegenwoordigd. In drie verschillende categorieën zullen de jongeren tijdens een zware tocht het beste uit zichzelf proberen te halen.

Naast de wedstrijdlopers doen ieder jaar ook recreanten mee aan de survivalrun in Kootstertille. De „Funrun” is de uitkomst voor iedereen die kennis wil maken met de survivalsport. De „Funrun” kent geen verplichtingen en is, zoals de naam al zegt, puur bedoelt voor de FUN!

Bezoekers
Ook voor de bezoekers in de Biddle Survivalrun dit jaar weer een groot feest. Het voetbalterrein van Sportclub Kootstertille is ook dit jaar het start- en finishterrein. De bezoekers kunnen hier alle deelnemers aanmoedigen die de laatste hindernissen moeten doorstaan. Harm Noor zal dit jaar verslag doen van de wedstrijden. Dit jaar staat er bij de hindernissen aan de Jan Gerkeswei ook een tweede speaker die het publiek op de hoogte houdt van de wedstrijd.
Er wordt qua eten en drinken ook aan de bezoekers gedacht. Bij survival hoort natuurlijk: eten in de buitenlucht. Uniek dit jaar is het varken aan spit, dat gegrild zal worden boven een kampvuur.

Genoeg redenen dus om ook dit jaar de Biddle Survivalrun  op 9 maart te bezoeken!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button