HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK acroteams winnen brons en drie tickets voor de halve finale

MEPPEL – Zaterdag 30 maart werden de districtskampioenschappen acrogym gehouden.
SVK uit Kollumerzwaag heeft hier aan deelgenomen met 4 teams. Deze teams hebben zich in voorgaande wedstrijden weten te plaatsen voor dit kampioenschap.
Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder streden bij de trio’s E senior om de medailles. Het eerste element met de handstand ging niet helemaal volgens plan, maar is gelukkig niet zwaar bestraft.  Daarna pakten ze de dans weer goed op, en met een mooie uitstraling hebben ze de oefening tot een mooi einde weten te brengen. Deze oefening was voldoende voor een mooie bronzen medaille. Tevens hebben ze een ticket weten te bemachtigen voor de halve finale.

Bij de trio’s in de D lijn deden twee teams van SVK mee. Fokje Postma, Klasina van Wieren en Maxime Feenstra stond als reserve op papier. Vrijdag kreeg dit team bericht dat ze nog mee mochten doen, voor SVK een hele ” goede vrijdag”. De dames hebben een nette oefening laten zien, wat zowel technisch als artistiek goed beoordeeld werd. Met een puntentotaal van 25.033 werd dit team 7e en mogen ze deelnemen aan de halve finales.
Alie Hoekstra, Janne Faber en Marieke Hulder begonnen sterk aan hun oefening, helaas werd er een tempo element afgekeurd. De dames voerden een halve draai uit i.p.v. een hele. Dit resulteerde tot een uitgangswaarde van 9.60. Erg jammer voor dit talentvol team. Ze eindigden op een 9e plaats en staan nu tweede reserve voor de halve finale.
In het laatste blok van de middagwedstrijd was het de beurt aan het pupillen team Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp. Dit team was vooraf erg zenuwachtig, gelukkig hebben ze de zenuwen tijdens de oefening goed onder bedwang kunnen houden. Bij het uitvoeren van het eerste element “de hoge toren”  was bij Chantal een duidelijke glimlach aanwezig, vol zelfvertrouwen hebben de dames dit de hele oefening vast kunnen houden.
Met een puntentotaal van 25,400 is dit team op de vijfde plaats geëindigd, het puntenaantal was gelijk aan de derde en vierde plaats, maar doordat die technisch hogere scores hadden werd het SVK team vijfde. Gelukkig mogen ook deze dames deelnemen aan de halve finales.
SVK kan terug kijken op een geslaagde wedstrijddag.

 

Eigen foto’s

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button