HoofdnieuwsRegionaal

SVK acroteams winnen Goud en Brons op FK acro

URETERP – Zaterdag 8 maart werd in MFC de Wier te Ureterp de Friese kampioenschappen acrogym gehouden. 9 teams van SVK hebben zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen. Het trio Marieke Speelman, Angela Feenstra en Sarah van der Meulen hadden het spits af mogen bijten. Helaas kon dit team op het laatste moment niet meer deelnemen vanwege een enkel blessure die vrijdag tijdens de turntraining is opgelopen.

Het eerste team wat nu voor SVK in actie kwam was het senioren E trio Dineke Speelman, Tineke Luimstra en Aryana Veenstra. De dames begonnen erg sterk, maar helaas kwam de dans niet helemaal uit op de muziek. Hierdoor waren ze genoodzaakt om te eindigen in een element, dit mag niet en kost de dames punten. Heel eg jammer, nu zijn ze 6e geworden en daarmee staan ze, op dit moment, op de reserve lijst voor de districtswedstrijden.
In dezelfde categorie mochten Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam de oefening aan de jury presenteren. Het tempo element basket tot buik kunnen ze beter, de rest is erg netjes uitgevoerd, maar kan strakker. Met mooie punten en helaas 0,6 extra aftrek zijn ze op een 7e plaats geëindigd.
Daarna was het de beurt aan het enige duo van SVK namelijk Sietske Zwart en Jeanet Zijlstra. Dit duo is erg vooruit gegaan, vooral de beheersing in de dans, maar ook in de elementen. Met allemaal cijfers in de 7 zijn ze op een 13e plaats geëindigd.
Het laatste team wat in het ochtend gedeelte in actie kwam was het trio Melissa Veenstra, Saskia Zwarts en Cyanne de Jong. Deze dames komen uit in categorie E plus. Met een kleine aanpassing in de dans hebben de meiden laten zien dat ze erg vooruit zijn gegaan. Met één tijdsfout zijn ze gedeeld derde geworden, maar bij de acro zijn er geen gedeelde plaatsen en kijken ze wie het hoogste technische cijfer heeft. Het andere team had een hogere technische score waardoor Veenstra, Zwarts en de Jong het brons aan hun voorbij hebben moeten laten gaan.

Op de namiddag was het de beurt aan de pupillen en de trio’s in de D lijn.
SVK streed met drie trio’s om de medailles in de D lijn
Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder hebben vorige wedstrijd het goud in de wacht gesleept. De druk was hoog, zouden ze de Friese titel ook in de wacht slepen? De dames scoren zowel technisch als artistiek erg hoog. Deze mooie oefening werd beoordeeld met maar liefst een puntentotaal van 26,80 ( Uitzonderlijk hoog). Er werd zelfs een bordje met een 9 omhoog gehouden. Met een grote voorsprong op de nummer twee hebben de dames wederom het goud in ontvangst mogen nemen en zijn ze Fries Kampioen geworden.
Nynke van der Veen, Elisa van der Woude en Sjanine Westerhof kwamen dit seizoen wat moeizaam op start, maar komen steeds beter in de wedstrijden. Vandaag hebben ze de mooiste oefening tot nu toe laten zien. De punten vielen helaas wel wat tegen, maar de dames kunnen zeker tevreden zijn. Met een puntentotaal van 25,15 zijn ze als 8e geëindigd.
Het laatste trio in deze categorie was het trio Wytske vd Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder. Vorige wedstrijd grepen ze net naast de medailles door een tijdsfout. Helaas had dit talentvolle team vandaag pech met de spreidhoeksteun op de hoge kaars. Hierdoor kwamen de dames aan het einde in tijdsnoot waardoor het individuele element afgeraffeld moest worden. Ze zijn hierdoor erg gezakt in het eindklassement. Erg jammer, want deze dames behoren zeker bij de top van Friesland.

Het pupillenteam Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp hebben een nette oefening laten zien, maar de dames kunnen beter. Het element van spreidhoek naar krokodil gaat steeds beter, maar is tot nu toe nog niet perfect uitgevoerd op de wedstrijdvloer. Toch wel een beetje onverwacht hebben de dames een mooie bronzen medaille in ontvangst mogen nemen.

De plaatsing voor het district is op moment van schrijven nog niet bekend, waarschijnlijk gaan de beste vijf van elke categorie door.  Voor SVK betekend dat er sowieso twee teams doorstromen en dat er een aantal op de reservelijst staan. De districtswedstrijd is op 29 maart te Damwoude.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button