HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK acrotrio’s behalen podiumplaatsen

DOKKUM – Op zaterdag 21 februari werden in Dokkum de plaatsingwedstrijden acrogym D/E lijn gehouden. Zaterdagochtend kwam het D duo Maxime Feenstra en Sylke Broersma in actie. Zij hadden jammer genoeg een fout in een tempo element waardoor het technisch niet met de top mee kon komen. Artistiek behaalden ze wel een mooie score.

In de middag kwamen twee E trio’s in actie. Dineke Speelman, Tineke Luimstra en Lisa Boersma lieten een mooie oefening zien en behaalden een keurige 4e plaats met 24.75. Het is nog even afwachten of dit voldoende is voor doorstroming naar het FK op 7 maart. Het 2e trio Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela hadden ook een goede oefening zij behaalden  een mooie 5e plaats met 24.40. Ook dit trio hoopt natuurlijk nog op een doorstroming naar het FK. Het D trio bestaande uit Tineke Postma, Martha Rosier en Jessica Steendam lieten een supermooie dans zien, zij behaalden artistiek ook hoge punten. Dit trio mocht net als vorige wedstrijd een bronzen medaille in ontvangst nemen. Dit team is vrijwel zeker geplaatst voor het FK op 7 maart as.

Anna Nuveld en Janique Schievink doen mee bij de E plus duo’s. Na het vervelende voorval van de vorige wedstrijd, de  muziek deed het toen niet. Werd nu uit voorzorg de cd tijdens het inturnen getest, gelukkig hij deed het een zorg minder dachten we. Maar helaas tijdens de wedstrijdoefening liet de muziek het duo weer in de steek. Desondanks hebben ze de oefening heel knap afgemaakt maar het was natuurlijk erg balen. Tijdens de vorige wedstrijd werden goede punten behaald en hopelijk is dit genoeg om hun dans op het FK op muziek te laten zien. Dat is dit duo wel gegund. Het E plus trio Sjanine Westerhof, Aryana Veenstra en Rianne Machiela lieten een strakke oefening zien en scoorden dan ook hoog. Helaas waren ze iets eerder klaar dan de muziek en werd een element niet lang genoeg aangehouden, hierdoor nog een forse aftrek van 0.60. Maar ze waren zaterdag niet te houden zelfs met deze forse aftrek mochten ze het goud in ontvangst nemen. Dit trio is vrijwel zeker van plaatsing op het FK.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button