HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK behaalt 11 Friese titels op het FK groepsspringen

LEEUWARDEN – Tijdens de het FK in Leeuwarden voor de A, B en C lijn hebben de vier springteams van SVK Kollumerzwaag hun beste beentje voor gezet. Het is voor het eerst dat SVK hier met vier teams uitkomt. Het SVK jeugdteam debuteerde in de C lijn. Het team bestaat uit Andrea Elzinga, Femke Hulshoff, Sarah vd Meulen, Marieke en Lisanne Hulder, Kristien Gommers, Jenny Merkus en Maxime Feenstra. Helaas kon Julia Lautenbach niet meedoen ivm een blessure. Zij hebben vorig jaar D lijn gesprongen en dit jonge jeugdteam heeft zich uitstekend staande weten te houden in de C lijn. Met maar liefst drie Friese titels op trampoline, tumbling en trampoline pegasus hebben deze dames een topprestatie geleverd.

Het SVK jeugdteam debuteert dit jaar in de B lijn. Het team bestaat uit Jessica Steendam, Chantal Hietkamp, Femke Damstra, Marije Heidstra, Aryana Veenstra, Tirza de Graaf en Sjanine Westerhof. Dit groepje won op alle onderdelen de Friese titel en gaan komende zaterdag meedoen aan het NK groepsspringen in Hengelo.

De junioren deden mee op drie onderdelen, helaas moesten ze springster Lieke Klaver missen en door hier en daar wat aanpassingen te maken konden ze toch meedoen aan dit FK. Het team bestaat uit: Angela Feenstra, Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Anna Nuveld, Hester Hiemstra, Janneke en Marieke Speelman en Nynke Postma. Ze behaalden een 2e plaats op trampoline en trampoline pegasus en werden derde op het onderdeel tumbling.

Het senioren team sprong twee onderdelen in de A lijn en twee in de B lijn. Ze behaalden op alle onderdelen de Friese titel. In de A lijn op trampoline werd de anderhalve schroef tot stand gesprongen. Een mooie opsteker. Het senioren en het junioren team zal op 7 februari meedoen aan het NK in Surhuisterveen.  Het team bestaat uit: Alissa Westerhof, Tineke Postma, Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Sanne Wolters, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Petra Anna Storm en  Margreet Oevering.

 

 

Foto’s Annet Kamstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button