Sport

SVK op het podium tijdens turnwedstrijden

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 30 april werd de 2e plaatsingwedstrijd voor een groot aantal SVK turnsters, het doel is om een ticket voor het Fries kampioenschap te behalen die op 11 juni wordt gehouden. We weten nog niet welke en hoeveel turnsters er doorstromen maar de SVK turnsters hebben weer keurig geturnd.

In de 1e wedstrijd waren Lieke de Bruine (pup 2 N3), Sofia Gommers (instap D1) en Anniek Ytsma (pup 1 N3) op de vloer zij haalden het podium niet maar staan wel in de top 6. Het is afwachten of het voor deze jonge talentvolle dames genoeg is om door te stromen naar het FK.

In de 2e wedstrijd waren de jeugd 1 N3 turnsters Kristien Gommers, Marieke Hulder en Sarah vd Meulen goed aan het turnen. Kristien mocht met hoge scores op vloer en sprong de gouden medaille in ontvangst nemen. Marieke kreeg dit keer het zilver om gehangen en Sarah werd 4e. In de categorie pupillen 1 D1 deden Noa van Houten, Marit Hulshoff en Rianne Machiela mee. De dames deden het goed maar lieten op bepaalde onderdelen steekjes vallen. Marit behaalde de hoogste score op brug en Noa liet zien dat ze de beste was op de vloer. Anna Nuveld, Lieke Klaver en Hester Hiemstra kwamen uit bij de senioren E. Anna turnde strak en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Lieke had vandaag pech maar we hopen dat er nog een deelname aan het FK inzit. Hester moest helaas afhaken met een enkelblessure.

In de 3e wedstrijd kwamen Emmy Bloemsma (jeugd 1 D1) en Femke Damstra (junior D) in actie. Emmy behaalde de vorige wedstrijd goud, hield het hoofd koel en ook vandaag mocht ze de hoogste trede van het podium beklimmen. Femke behaalde hoge scores op balk en vloer, dit resulteerde in een mooie 4e plek.

In de 4e wedstrijd kwamen Angela Feenstra en Gwenda Krol in actie bij de senioren D. Ze turnden hun oefeningen goed door. Verbeterden zich ten opzichte van de vorige wedstrijd, helaas was de concurrentie nog een tikkeltje sterker. Angela behaalde wel een keurige 2e plaats op vloer.

In de 5e en laatste wedstrijd was het de beurt aan de junioren E, Femke de Bruine, Jessica Steendam en Maxime Feenstra. Femke en Jessica turnden elk 2 onderdelen, vanwege hun knie blessure. Maxime turnde een fantastische wedstrijd maar maakte het nog even spannend met het onderdeel sprong. Gelukkig waren de overige onderdelen zo goed dat ze hier een mislukte sprong kon incasseren. Ze behaalde een bronzen medaille voor de 4e plaats.

Niet geheel fit starten Anna Nelia Bijker en Alissa Westerhof aan hun wedstrijd bij de senioren C.  Anna Nelia scoorde wederom hoog op balk en vloer en in het eindklassement werd ze keurig 4e. Alissa liet een prachtige vloer en sprong zien en behaalde een 6e plaats.

Het is nog even afwachten welke turnsters zich hebben geplaatst voor het FK.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button