HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK plaatst zich voor NK springen met drie teams

NIJVERDAL – Tijdens de plaatsingwedstrijd in Nijverdal voor de A en B lijn hebben de drie springteams van SVK Kollumerzwaag hun beste beentje voor gezet. Het is voor het eerst dat SVK hier met drie teams uitkomt. Het SVK jeugdteam debuteerde in de B lijn. Het team bestaat uit Jessica Steendam, Chantal Hietkamp, Femke Damstra, Marije Heidstra, Aryana Veenstra, Tirza de Graaf en Sjanine Westerhof. Deze jonge dames moesten promoveren en hebben in zeer korte tijd een aantal moeilijke sprongen zich eigen gemaakt. Het team heeft zich als eerste geplaatst op het onderdeel tumbling, als tweede op de trampoline en als derde op de onderdelen plankoline kast en trampoline pegasus.

De junioren deden mee op vier onderdelen, dit jaar voor het eerst op het onderdeel plank pegasus. Een fysiek zwaar toestel en ze eindigden hier op een 7e plaats. Het onderdeel trampoline pegasus werd keurig gesprongen en hierop werd dan ook een startbewijs voor het NK behaald, ze zijn als derde geplaatst. Op het onderdeel tumbling (6e) en trampoline (5e) werden fouten gemaakt waardoor directe plaatsing aan hun neus voorbij ging. Het is nu afwachten of er na de voorwedstrijd in Zuid-Nederland nog finale plaatsen beschikbaar zijn. Het jonge junioren team streed in een sterk deelnemersveld en heeft het ondanks de gemaakte foutjes het toch knap gedaan. Het team bestaat uit: Angela Feenstra, Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Anna Nuveld, Lieke Klaver, Janneke en Marieke Speelman en Nynke Postma.

Het senioren team stond voor een pittige opdracht, door verzwaring van het reglement moesten er nieuwe eisen worden gesprongen en deze dames springen twee toestellen op het hoogste niveau in de A lijn. Ze hebben mooie sprongen laten zien en op de toestellen in de A lijn zijn de helft van de eisen behaald en in de B lijn alle eisen.  Het team bestaat uit: Alissa Westerhof, Tineke Postma, Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Sanne Wolters, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Petra Anna Storm en  Margreet Oevering.  In de B lijn heeft dit team zich als eerste geplaatst op het onderdeel trampoline pegasus. Op het onderdeel plank pegasus behaalden ze een 4e plaats, wat waarschijnlijk ook wordt omgezet naar een finale plaats. In de A lijn is een directe plaatsing behaald bij het onderdeel tumbling (2e) en op trampoline werd een derde plaats behaald in de A lijn, het is nog even afwachten of dit wordt omgezet in een finale plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button