HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK springgroepen op het podium tijdens NK springen

SURHUISTERVEEN – Tijdens het Nederlands kampioenschap groepsspringen in Surhuisterveen voor de A en B lijn hebben de twee springteams van SVK Kollumerzwaag hun beste beentje voor gezet. Het juniorenteam had zich in november voor twee onderdelen geplaatst en het seniorenteam voor vier.

De junioren deden mee op tumbling en trampoline pegasus in de B lijn. Het onderdeel tumbling werd netjes gesprongen alleen was de moeilijkheidsgraad nog iets lager dan de concurrentie, het team mag tevreden zijn met een 4e plaats. Op het onderdeel trampoline pegasus werd heel goed gesprongen tot en met de laatste keuzesprong. Helaas zaten in de sprongserie tien fouten maar doordat de overige sprongen zo sterk waren mochten ze hier toch het zilver in ontvangst nemen tijdens deze Nederlandse kampioenschappen. Het team bestaat uit: Angela Feenstra, Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Anna Nuveld, Lieke Klaver, Janneke en Marieke Speelman, Nynke Postma, Sita Kooistra en Hester Hiemstra.

Het senioren team stond voor een pittige opdracht, de dames sprongen twee toestellen op het hoogste niveau in de A lijn. Ze hebben mooie sprongen laten zien op de toestellen in de A lijn. Ze behaalden hier een 2e plaats op tumbling en een 5e plaats op het onderdeel trampoline. Op de onderdelen in de B lijn zijn de sprongen strak en netjes uitgevoerd alleen ook hier was de moeilijkheidsscore later dan bij de concurrenten. Ze moesten dit keer genoegen nemen met zowel op trampoline- als plank pegasus een 4e plaats. Het team bestaat uit: Alissa Westerhof, Tineke Postma, Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Sanne Wolters, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Petra Anna Storm en  Margreet Oevering.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button