HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK teams in top 5 van Friesland

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 22 juni werden in Surhuisterveen het FK clubteams gehouden. Elke vereniging mocht twee teams inschrijven. Een team op niveau 7-8 en een team op niveau 4-5-6. Het team 7-8 bestaat uit: Janneke en Marieke Speelman, Hester Hiemstra, Lieke Klaver en Nynke Postma. Het teamresultaat werd berekend door de hoogste drie cijfers geturnd op brug, balk, vloer en sprong bij elkaar op te tellen. Per onderdeel werden vier oefeningen aan de jury getoond. De turnsters op niveau 7-8 hebben dit uitstekend gedaan, en werden knap 3e van Friesland in een deelnemersveld van 24 teams.

Het team niveau 4-5-6 heeft hoge scores op brug en vloer neergezet. De balk is hier spelbreker geweest. Door de turnsters is er knap geturnd, maar de jury heeft onderdelen afgewaardeerd waardoor de D-scores (moeilijkheid) erg laag waren. Om dan toch nog een 5e plaats te behalen mag bewonderenswaardig zijn. Het team bestaat uit Anna Nelia Bijker (jeugd 6), Sita Kooistra, Tineke Postma en Alissa Westerhof (junior 5) en Sanne Wolters (senior 4).

Een prachtige afsluiting van een intensief turnseizoen, SVK Kollumerzwaag heeft op turngebied in de 2e t/m 4e divisie aan zowel Nederlandse kampioenschappen, Noord-Nederlandse kampioenschappen en de verschillende Friese kampioenschappen  deelgenomen en ook titels weten binnen te halen. Een knappe prestatie van de turnsters, ouders, juryleden en trainsters.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button