HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK teams nemen Friese titels mee naar Kollumerzwaag

SNEEK – In Sneek werden afgelopen zaterdag de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden. Er zijn dit seizoen nieuwe teams gevormd, en er werd in een nieuwe categorie gesprongen een spannende dag. Het team wat in de 2e wedstrijd ronde in actie kwam waren de junioren b van SVK dit zijn: Jessica Steendam, Chantal Hietkamp, Femke Damstra, Aryana Veenstra, Sjanine Westerhof, Lieke Klaver, Marieke Speelman, Hester Hiemstra en Angela Feenstra. Het team heeft het erg goed gedaan, ze zijn Fries Kampioen op het onderdeel trampoline geworden, ze mochten het zilver in ontvangst nemen op het onderdeel tumbling en ook mochten zij het brons mee naar Kollumerzwaag nemen op het onderdeel trampoline pegasus. Ook is bekend geworden dat dit team op het NK springen op de onderdelen trampoline en tumbling mee mogen doen. Een keurige prestatie onder leiding van Margreet Oevering. In de 2e en 3e wedstrijd werd er ook gesprongen door het jonge junioren C team van SVK . Deze meiden sprongen uitstekend, het resulteerde in een superknappe 1e plaats en daarmee behaalden zij de Friese titel op het onderdeel trampoline en op trampoline pegasus mochten zij de derde tree beklimmen en mochten hier het brons in ontvangst nemen. Het team staat onder leiding van Petra Anna Storm en bestaat uit: Andrea Elzinga, Sarah v/d Meulen, Kristien Gommers, Marieke Hulder, Lisanne Hulder, Maxime Feenstra, Jenny Merkus en Julia Lautenbach. Helaas kon Julia niet meespringen ivm. Knieblessure.

Tijdens de middagwedstrijd werd er door twee senioren teams gesprongen. Team 1 behaalden op alle onderdelen de Friese titel, zij sprongen de onderdelen tumbling en trampoline in de A lijn en de overige onderdelen in de B lijn. Een sterkt team die hun technisch nette sprongen ook op alle vier de onderdelen op het NK in februari mogen tonen.Een 2e plaats op tumbling in de A lijn en een 3e plaats op plank pegasus in de B lijn. Het team bestaat uit: Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Fokje Postma,  Wytske vd Veen, Janet Luchtenburg- vd Veer,  Petra Anna Storm, Laura Evers en  Margreet Oevering.

 

Het 2e senioren team deed mee aan vier toestellen in de B lijn. Het bestaat uit de springsters:  Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Anna Nuveld,  Tineke Postma, Martha Rosier, Janneke Speelman, Alissa Westerhof en Nynke Postma. Het team heeft uitstekend gesprongen. Ze behaalden een Friese titel op het onderdeel tumbling, en werden  twee keer derde op trampoline en plank pegasus. Helaas blesseerde Janneke Speelman zich bij het trampoline optreden. Hopelijk is Janneke snel hersteld van haar blessure, want ook dit team mag in februari meedoen op alle vier de onderdelen op het NK in Vriezenveen. Een primeur werd er door Nynke Postma gesprongen, zij sprong een prachtige dubbelsalto tot stand bij het onderdeel trampoline valmat. De seniorenteams staan onder leiding van Annet Kamstra.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button