HoofdnieuwsRegionaal

SVK trio wint GOUD op ½ finale en twee startbewijzen voor NK acrogym

LEEUWARDEN – zaterdag 11 en zondag 12 mei werden in sporthal Kalverdijkje de halve finales acrogym gehouden.
Zaterdag streden de D-E lijn om de medailles. Tijdens voorgaande wedstrijden hebben drie teams van SVK uit Kollumerzwaag zich voor deze wedstrijd geplaatst.

Het eerste team wat voor SVK in actie kwam was het senioren E team Wytske van der Veen, Sylke Broersma en Marieke Hulder. Technisch hebben ze hoog gescoord, de dans werd ook met veel uitstraling aan de jury getoond, dit resulteerde tot een mooi artistiek cijfer. In totaal hebben ze score van 26,050 weten te behalen. Met deze mooie score mochten de dames de hoogste trede van het podium beklimmen en het goud in ontvangst nemen, tevens hebben ze een ticket weten te bemachtigen voor het NK.
In de middagwedstrijd kwam het pupillen team, Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp in actie. Dit team heeft hier de mooiste oefening van het seizoen laten zien, helaas werden ze erg laag gejureerd. Hierdoor is dit team in de gevaren zone terecht gekomen, gelukkig hebben ze zich als laatste kunnen plaatsen voor het NK.

Klasina van Wieren, Fokje Postma en Maxime Feenstra kwamen uit in de categorie D-trio. De oefening die ze hebben laten zien zag er netjes uit, helaas hebben ze technisch wat puntjes laten liggen. Het balans element met handstand en het dynamisch element met de salto kunnen ze beter. Met een puntentotaal van 24,950 staan ze nu als 4e reserve op de lijst om deel te kunnen nemen aan het NK.

Zondag was het de beurt aan het C-duo Margreet Oevering en Anna Nelia Bijker. Ze zijn gestart met de balans oefening, deze werd beheerst en rustig uitgevoerd. Daarna mochten ze de tempo dans aan de jury laten zien. Ze begonnen sterk, maar hadden helaas een val met een element waardoor dit element is afgekeurd. Dit resulteerde tot één punt aftrek van de juryvoorzitter. Op het moment van schrijven is nog onduidelijk op wat voor plaats ze zijn geëindigd.

8 juni zullen de geplaatste teams hun beste beentje voor zetten tijdens het Nederlandse Kampioenschap in Oss.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button