HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK turnsters Anniek, Lieke, Libbrich, Femke en Tjitske winnen brons in Kollum

KOLLUM – Zaterdag 6 april werden de wedstrijden voor niveau 11 en 12 gehouden in Kollum. In de eerste wedstrijdronde had SVK één deelneemster. Anniek Posthumus uit de categorie pupil 2 niveau12 moest beginnen bij het onderdeel sprong. Zij begon meteen met een uitstekende start en zette een mooie sprong neer. Ook brug werd heel strak uitgevoerd. Op de balk en vloer moeten de puntjes nog op de i worden gezet. Het was een goede wedstrijd en dit werd beloond met een bronzen medaille. In de tweede wedstrijd kwamen Kim Venema en Femke Hulshoff in actie in de categorie instap niveau 12.

Deze dames begonnen bij de brug. Ze turnden een nette oefening, maar het was van beide dames niet het sterkste toestel. Op de balk begon Femke met een uitstekende oefening. Helaas wilde ze met de halve pirouette iets te snel, waardoor ze van de balk viel. Helaas had ook Kim een val van de balk met de zweefstand. De meiden namen revanche op de vloer, want deze werd keurig uitgevoerd. Ze sloten af met een knallende sprong. Femke werd na deze wedstrijd 3e. Lieke Kooistra turnt in de categorie jeugd 1 niveau 11. Aan het begin van de wedstrijd waren er zenuwen, maar die heeft ze goed in bedwang gehouden. Lieke mocht starten bij het onderdeel vloer. Ze liet hier een keurige oefening zien. Daarna moest er gesprongen worden.

Ze voerde een nette handstand plat uit op een verhoogd vlak. Ook op brug liet Lieke zien dat ze een goede dag had. Als laatste was het de beurt aan de balk. Ze liet een oefening zien zonder te vallen. Ze heeft zichzelf verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Een uitstekende prestatie en daarom mocht zij vandaag de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Tjitske van der Heide en Sabine Bosma in de categorie jeugd 1 niveau 12. Deze dames begonnen op het toestel balk. Sabine kwam als eerste in actie. Ze liet een goede oefening zien, maar vergat helaas de streksprong.

De vloer en de sprong zagen er keurig uit. Vorige keer had Sabine het hoogste cijfer op de brug, maar helaas haalde ze vandaag de borstwaartsom niet. Tjitske begon uitstekend met haar wedstrijd. Ze stond als een huis op de balk. Ook op de vloer werd er een nette oefening neergezet. De tweede sprong van Tjistke was mooier dan de eerste en gelukkig telt de beste sprong. Het laatste onderdeel vond ze het spannendste, maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken. Ze sloot af met een mooie oefening en werd vandaag 3e.

Libbrich Klaver deed in deze wedstrijdronde mee met de categorie pupil 1 niveau 11. Libbrich had de vorige keer pech op de balk en dat gebeurde haar geen tweede keer. Ze liet een erg mooie oefening zien en stond strak op de balk. Ook de vloer zag er netjes uit. Op de sprong liet ze een handstand plat zien. Als laatste moest ze het onderdeel brug nog. Met deze mooie afsluiter mocht ook Libbrich vandaag met brons naar huis. Het was een geslaagde dag voor SVK met een resultaat van vijf medailles. De doorstroming naar het FK volgt zo snel mogelijk.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button