HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK turnsters behalen goud, zilver en brons op FK met vier startbewijzen voor de ½ finale turnen

DOKKUM – Op zaterdag 2 februari werd in Dokkum de 2e plaatsingwedstrijd turnen gehouden voor de derde divisie welke direct ook Fries kampioenschap is. De totalen van de beide plaatsingwedstrijden worden bij elkaar opgeteld voor de uitslag van het FK. SVK had tijdens de 1e wedstrijd in januari al goede zaken gedaan door op of net naast het podium te turnen.

Bij de instappers D1 deden de SVK turnsters het erg goed. Marieke Hulder stond als een huis op de balk, ze behaalde hier maarliefst 13.10 op. Ook de overige toestellen werden strak uitgevoerd zij mocht dan ook de gouden medaille om laten hangen en werd terecht Fries kampioen. Sarah vd Meulen draaide ook een goede wedstrijd, bleef nu met de koprol op de balk. Zij behaalde een 2e plaats tijdens deze wedstrijd en ook voor het FK werd zij knap 2e. Andrea Elzinga heeft een grote verbetering gemaakt ten opzichte van de 1e wedstrijd, zij werd nu 4e, net naast het podium.

De pupillen 2 niveau 7 begonnen op brug, een lastig toestel in dit niveau. Sjanine Westerhof en Femke Damstra haalden bijna de zolendraai maar moesten helaas een val incasseren. Sjanine heeft een goede sprong en vloer maar op balk liet ze punten liggen. Femke turnde een goede balkoefening maar vloer en sprong waren iets minder dan de vorige wedstrijd. Femke werd vandaag 4e en over twee wedstrijden behaalde ze een knappe 3e plaats. Hiermee mag ze meedoen aan de halve finale.

Bij de jeugd niveau 6 deden Angela Feenstra en Anna Nelia Bijker mee. Angela had een pechwedstrijd, helaas heeft zij tijdens deze wedstrijd niet kunnen laten zien wat op de training wel goed gaat. Een lichtpuntje was de sprong die ging beter dan de vorige wedstrijd. Anna Nelia Bijker is de strijd om de Friese titel aangegaan. Vorige wedstrijd werd ze 2e. Met een moeilijker element op brug heeft ze hier haarzelf verbeterd. Balk en vloer zijn de onderdelen van Anna Nelia ze behaalde hier maarliefst boven de 12.00 punten op. Hiermee heeft ze laten zien dat ze de terechte Fries kampioen op niveau 6 is. Ook Anna Nelia mag meedoen aan de halve finale 3e divisie.

Bij de junioren niveau 5 deden Alissa Westerhof, Sita Kooistra en Tineke Postma mee. Deze drie turnster zijn aan elkaar gewaagd. Tineke Postma heeft haarzelf overtroffen door het boogje achterover op de balk te turnen en een nieuwe sprong ‘ half in half uit’ te springen. Zij behaalde vandaag een prachtige derde plaats. Alissa heeft drie toestellen knap geturnd maar helaas zit de balk er ook bij en die ging niet goed. Op sprong behaalde ze wel weer een superhoog cijfer. Sita Kooistra ging ook van de balk maar deed de andere toestellen goed en Sita behaalde vandaag een bronzen medaille voor het vierde plaats. Over twee wedstrijden werd Sita 2e en mag dus ook door naar de ½ finale.

Senioren niveau 4, Margreet Oevering, Sanne Wolters, Sylke Broersma en Laura Evers. Margreet heeft een sterke wedstrijd geturnd, ze stond als vanouds op de balk en ook haar vloer, brug en sprong zagen er strak uit. Hierdoor mocht ze dan ook vandaag de gouden medaille in ontvangst nemen. Over twee wedstrijden werd ze 3e en ook geplaatst voor de ½ finale. Sanne Wolters heeft zichzelf verbeterd met een 7e plaats. Laura en Sylke hebben drie goede toestellen geturnd. De balk voor Sylke en de brug voor Laura waren het struikelblok. Ze mogen toch terug kijken op een goede wedstrijd. Na de balans te hebben opgemaakt mag SVK terug kijken op een zeer geslaagd Fries kampioenschap turnen, met twee Friese kampioenen, twee zilveren plaatsen en twee bronzen plaatsen op het Fries kampioenschap. Anna Nelia, Femke, Sita en Margreet mogen SVK vertegenwoordigen tijdens de ½ finale turnen.

Foto’s Annet Kamstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button