HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK turnsters op het podium tijdens 3e divisie wedstrijd turnen

DOKKUM – Op zaterdag 12 januari is in Dokkum de 1e plaatsingwedstrijd gehouden voor de derde divisie. In de 1e wedstrijd was het de beurt aan de instappers. Marieke Hulder werd hier knap 1e en Sarah vd Meulen 2e. Andrea Elzinga werd 7e. Zij deden mee in de categorie D1. Bij de pupillen 2 niveau 7 behaalde Femke Damstra een zeer knappe 2e plaats. Zij debuteerde in de 3e divisie en niet overdienstelijk, vorig jaar turnde zij nog niveau 9. Sjanine Westerhof had pech op drie onderdelen en behaalde een 12e plaats.

In de 2e wedstrijd was het de turnsters in de categorie jeugd niveau 6 die mochten aantreden. Anna Nelia Bijker behaalde een uitstekende 2e plaats. Angela Feenstra een 12e plaats. En Maria van Bussel had pech op brug waardoor ze zich helaas niet bij de bovenste helft kan plaatsen.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan de junioren en senioren van SVK. Een grote groep senioren, waarvan Sylke Broersma vandaag het beste ervan af heeft gebracht. Ze behaalde een knappe 4e plaats. Margreet Oevering werd 7e ondanks de  knieblessure waardoor vooraf aan de wedstrijd nog niet zeker was van deelname. Sanne Wolters werd 13e met de hoogste score op balk. Laura Evers had pech op brug en kwam helaas ook niet bij de bovenste helft van het klassement. Elbrich Boelens heeft na afwezigheid van circa 2 jaar in drie trainingen laten zien dat ze het turnen nog niet verleerd is. Er is alleen nog enige training nodig om de oefeningen weer van het oude niveau te voorzien. Bij de junioren was het vandaag Sita Kooistra die het goud in ontvangst mocht nemen. Ze turnde een goede, strakke wedstrijd. Alissa Westerhof werd 7e, ze had pech op balk maar de andere drie oefeningen zijn van behoorlijk niveau. Tineke Postma werd 14e, ze miste eisen op balk waardoor ze zakte in het klassement. Wel weer een keurige vloeroefening van deze junior turnster. De 2e wedstrijd op 2 februari zal uiteindelijk beslissen wie de besten van Friesland zijn en welke turnsters door mogen stromen naar de 1/2 finale 3e divisie. SVK mag met haar trainers terug kijken op een goede wedstrijddag.

Foto’s Annet Kamstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button