EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Swaddekuier: Routes zijn uitgestippeld

BUITENPOST Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2012 organiseert het bestuur van de Stichting Swaddekuier alweer voor de vijfde keer haar tweedaags wandelevenement.

De afgelopen weken zijn bestuursleden bezig geweest voor beide dagen zes nieuwe routes uit te stippelen met afstanden van 40, 20 en 10 kilometer vanuit Buitenpost. Volgens de organisatie staat nu niets meer een fantastisch wandelevenement in de weg.

 

Een grote groep vrijwilligers staat inmiddels in de startblokken. Meer dan 50 mensen uit de regio hebben zich aangemeld om op beide dagen mee te helpen. “Zij willen ook de vijfde editie van de Swaddekuier weer tot een sportief wandelfeest maken”, zegt secretaris Nynke Kloosterman-Hoekstra van de Stichting Swaddekuier. Na een lange periode van vergaderen, plannen en regelen, zijn nu ook de routes in het draaiboek vastgelegd. De bestuursleden Willem Kroodsma en Maaike Veenstra hebben deze week de zes afstanden gelopen en geïnspecteerd.

 

Ook dit jaar zijn verschillende agrariërs langs de route, waaronder de Alpaca Friesland te Twijzel bereid gevonden hun staldeuren open te zetten voor de wandelaars . Alpaca Friesland is van oorsprong een melkveehouderij waar ca. 100 koeien worden gehouden. Vanuit deze jarenlange ervaring en de interesse in deze bedrijfsvoering, is in 2008 gestart met het houden van Alpaca’s.
Een ruime bijschuur is geheel verbouwd tot comfortabel verblijf voor de eerste 8 Alpaca’s. Hieronder waren 4 Suri’s en 4 Huacayas.
Sinds de zomer van 2009 zijn hier nog eens 8 dieren aan toegevoegd. Met deze basis wordt de komende jaren verder gewerkt.

 

Het wandelevenement door de omgeving van Buitenpost trekt ieder jaar vele honderden sportievelingen. Er kan zowel een of twee dagen worden gewandeld. De start en finish is bij de sportaccommodatie aan de Parklaan in Buitenpost. Inschrijven kan op www.swaddekuier.nl. Hoofdsponsor is ook dit jaar GDF Suez Energie Nederland te Burgum. ( Voorheen Electrabel Nederland te Burgum).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button