HoofdnieuwsRegionaal

Swaddekuierkoek voor de wandelaar van Swaddekuier

BUITENPOST – Onlosmakelijk en smakelijk, boer & bakker. Zij die zorgen voor een groot deel van onze dagelijkse behoeften. Tegenwoordig weet men eigenlijk niet beter dan dat melk en brood “uit de winkel” komen. Daar doet de Swaddekuier iets aan. Al vele jaren leidt dit evenement wandelaars door de Noardlike Fryske Wâlden met al haar diversiteit aan planten- en bomengroei, boomwallen en pingo’s voortkomend uit de vroegere ijstijden.

Stichting Swaddekuier wordt hierbij ondersteund door boerenbedrijven die hun deuren openstellen. De VANLA zet zich hierbij actief in vanuit de boerenstand met betrekking tot het in stand houden van de flora en fauna in de Wouden. Deze organisatie stelt zich al sinds jaar en dag beschikbaar tijdens de Swaddekuier bij het uitdelen van een koel glaasje melk of karnemelk.

Daarnaast is ook Bakker Van der Bijl actief  betrokken bij het evenement. Was er vorig jaar al een zeer energierijke SwaddekuierBOL gebakken, dit jaar werd hier de SwaddekuierKOEK aan toegevoegd. De SwaddekuierKOEK is een meergranenkoek  gevuld met caramel met een fondantlaag on top, een aanrader voor zowel de wandelaar als ook ieder ander.

Met al dit lekkers in het vooruitzicht willen wij u, als wandelaar, van harte uitnodigen om dit evenement op 4 zaterdag juli mee te beleven! Daarnaast zijn ook toeschouwers van harte welkom aan de Parklaan te Buitenpost. Wees welkom en beleef!

 

 

De Swaddekuierkoek, gepresenteerd door Anna van der Bijl op het erf van Maatschap H., J., G. Veenstra, Twijzel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button