HoofdnieuwsRegionaalSport

Switte4Energy op de Mont Ventoux voor energiestofwisselingsziekten

BUITENPOST – Op zaterdag 1 juni heeft Switte4Energy, een fietsteam uit Buitenpost, de Mont Ventoux samen met 275 andere fietsers bedwongen voor de Stichting Join4Energy. Een stichting die zich inzet voor kinderen met energiestofwisselingsziekten. Vanwege de harde wind mocht er niet tot de top gefietst worden. Er werden windvlagen gemeten tussen de 170 en 200 km/uur. Ter vergelijking windkracht 12 komt overeen met ca. 115 km/uur.

Om 07:00 uur werd er gestart vanuit Bedoin. Omstreeks 09:45 uur was ons team bij de finish ter hoogte van Chalet Reynard op ca. 6 km afstand van de top. Hierna werd een ieder met de bus weer naar beneden gebracht, omdat afdalen vanwege de harde wind te gevaarlijk was. Een uur later bleek dat dit een terechte beslissing was. Van een grote groep Franse wielrenners die ook de Mont Ventoux beklommen zijn 3 personen van de berg gewaaid. 1 persoon is hierbij overleden, de 2 anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Energiestofwisselingsziekten zijn ziekten, waarbij kinderen de hele dag met een halflege batterij rondlopen welke ook nog een heel snel leeg loopt. Hierdoor worden vitale delen in het lichaam , zoals hart, lever maar ook hersenen niet van voldoende energie voorzien. 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet.

Ook volgend jaar gaat Switte4Energy zich weer inzetten voor de kinderen met energiestofwisselingsziekten. Wilt u hen steunen, dan kan dit door een geldelijke bijdrage op rekeningnr.: 17.19.36.566 t.n.v. Switte4Energy te Buitenpost.

Op de foto Switte4Energy bij Lac du Paty in de omgeving van de Mont Ventoux. Van links naar rechts staand: Doetie Nicolai, Rindert Zijlstra, Theo Wouda, Greetje Wouda en Elmar Schraa. zittend: Tjitze Zijlstra en Simone Wouda.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button