EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSportVideo's

Switte4Energy Spinningmarathon groot succes! (video)

BUITENPOST – Zaterdag 2 maart is door fietsteam Switte4Energy een spinningmarathon georganiseerd bij Bewegingscentrum Switte te Buitenpost. Switte4Energy is een fietsteam dat zich inzet om geld in te zamelen voor medicijnonderzoek naar energiestofwisselingsziekten.  Elke week worden er 2 kinderen met één van deze ziekte geboren, waar nog geen medicijnen voor zijn. 50 % van deze kinderen haalt het 10e levensjaar niet. 70% wordt niet volwassen.

Om 13:00 uur is de spinningmarathon gestart. Deelnemers konden zich inschrijven voor minimaal 1 uur en maximaal 6 uren spinning. In totaal hebben 38 deelnemers in totaal 71 uur gefietst. Elk uur werd geleid door 1 of meerdere spinninginstructeurs welke geheel belangeloos hun medewerking hebben verleend. Met name het 2e en 3e uur werden zeer druk bezocht met deelnemers en toeschouwers. In deze uren was er nog een enkele spinningfiets beschikbaar. Onder de deelnemers waren 3 bikkels, welke 6 uren achtereen hebben meegedaan. Eén van hen heeft zelfs nog nooit op een spinningfiets gezeten en dan direct 6 uren meedoen,  een super prestatie.

Dankzij de evenementsponsoren Bewegingscentrum Swiitte, welke zijn accommodatie geheel belangeloos ter beschikking heeft gesteld voor dit evenement en Coop Supermarkt uit Buitenpost, welke voor elke deelnemer een tasje met energie voor onderweg beschikbaar stelde, kan het volledige inschrijfgeld ten goede komen van het goede doel. De netto opbrengst van het evenement bedraagt dan ook het mooie bedrag van € 1008,90. Iets om trots op te zijn als deelnemer en organisatie.

Volgend jaar komt er zeker weer een herhaling van dit evenement, waarbij nu al druk wordt nagedacht over de opzet hiervan. Mocht u naar aanleiding van dit bericht meer willen weten over Switte4Energy of willen steunen, kijk dan op de website van Switte4Energy: www.switte4energy.nl

[youtube_video id=”ePLuCOQ7FGo”]

 

 

 

Foto’s en video   Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button