Sport

’t Fean ’58 bekert door na monsterzege op Roden

RODEN – ’t Fean ’58 heeft de groepsfase voor de beker met verve overleefd. Tegen zaterdagtweedeklasser  VEV ’67, Peize (zondag tweede klasse) en zondageersteklasser Roden bleef de ploeg van trainer Minno van der Werff ongeslagen en eindigde daardoor als eerste in de poule. Tegen Roden kwam zelfs een monsterscore op het scorebord: 2-8. ’t Fean ’58 lijkt klaar voor de competitie.

De laatste wedstrijd in en tegen Roden moest de beslissing brengen. De thuisclub begon flitsend. Al in de tweede minuut keken de Feansters tegen een achterstand aan. De snelle Nick ter Arkel liet het net achter doelman Hessel Huisman bollen (1-0), de enige kans van de thuisclub in de eerste helft. De gasten leken even van slag, maar al snel werd de rust terug gebracht in de ploeg en werd meer en meer het initiatief naar zich toe getrokken. Dat betaalde zich al uit in de twaalfde minuut toen Rienk Bouma de snelle Bard Pultrum bediende, die de gelijkmaker liet aantekenen (1-1). “Als je ziet hoe goed de jongens het weer oppakten en hoeveel spirit er in de ploeg zit, dat is echt genieten. Ik ben supertrots op deze jongens”, aldus Minno van der Werff.

De gelijkmaker was het begin van een voetbalshow, gespeeld in een hoog tempo. Uit een vrije trap van Raoul Dijkstra kopte Pultrum uit een scrimmage de bal achter doelman Niels Willems, die een moeilijke middag beleefde (1-2). De Roder doelman keerde nog wel een inzet van de weer sterk spelende Mayk Numan, die een rush over het gehele veld niet beloond zag. Maar het was uitstel van executie. Een voorzet van opnieuw Raoul Dijkstra werd beheerst ingeschoten door Rienk Bouma (1-3).

Na rust werd het helemaal een schuttersfestijn. Jens Hamstra pakte zijn goaltje mee na aangeven van René Mellema, die even daarna zelf de vijfde binnen tikte (voorzet van invaller Erwin Tabak). Roden kwam op 2-5 via een mazzeltje toen een afstandschot van richting werd veranderd. Erwin Tabak maakte op aangeven van Wibo van der Werff de 2-6, waarna Bard Pultrum (zijn derde) en René Mellema (voorzet Anne Jasper Rispens) de eindstand op 2-8 bracht.

“Dit was echt genieten”, zei een stralende Minno van der Werff, die over een brede en jonge selectie beschikt. Hij kan met vertrouwen de competitie tegemoet zien, al wil hij niet te lang stilstaan bij de monsteruitslag tegen Roden. “Zo’n uitslag is zo gevaarlijk, dat schept bepaalde verwachtingen. We moeten niet te hoog van de toren blazen, want de competitie is een heel ander verhaal.”

Ondanks er onder zijn leiding – samen met zijn assistent André van der Molen – een jaar lang geen wedstrijden zijn gespeeld heeft hij van de jongens een hecht team weten te smeden. “Ze gaan als de brandweer, iedereen gaat mee, wil voor elkaar door het vuur. Hoe ze met elkaar omgaan, geweldig. Dit is echt een team geworden. Dat geldt ook voor de staf.”

Het team is in het jaar, dat er niet gevoetbald is, zeker gegroeid. Het is een team geworden, met de ‘niet zeuren, maar poetsen’ mentaliteit. “Ze blijven knokken tot het einde door”, aldus Minno van der Werff. “Ja ik ben supertrots op deze jongens. Geweldig. Dat hoor je ook aan de zijlijn. De spelers, daar straalt het enthousiasme vanaf. De supporters komen met plezier naar de wedstrijden kijken.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button