Sport

’t Fean ’58 blijft overeind in boeiend duel met FC Wolvega

WOLVEGA – Sportpark Molenwiek in Wolvega was zaterdagmiddag de plaats waar twee ploegen, die aan elkaar gewaagd waren de strijd aangingen. In een vanaf het beginsignaal uiterst boeiend duel nam ’t Fean ’58 de punten mee naar huis. De 0-2 overwinning was geflatteerd, op basis van de tweede helft had de thuisclub zeker een punt verdiend.

Beide ploegen kenden elkaar niet. Hoewel FC Wolvega al een aantal jaar in de tweede klasse uitkomt, tot een onderlinge confrontatie kwam het niet. De thuisclub acteerde in de parallelklasse, maar voelt zich zeker thuis in de Friese klasse. “Al ligt het niveau in de andere klasse wel iets hoger, vooral op het technische vlak”, vindt Jelte Hooghiem, wedstrijdsecretaris en tevens leider bij het eerste elftal. Zijn ploeg had eenzelfde aantal punten als ’t Fean ’58. Jelte Hooghiem: “Het begin van het seizoen was niet best met drie nederlagen in de beker en vijf verliespunten in de competitie.” Maar met drie overwinningen op rij tegen o.a. de kampioenskandidaten Marum en Be Quick Dokkum werd het herstel ingezet. Resultaten, waardoor ’t Fean ’58 gewaarschuwd was.

FC Wolvega liet zien over een prima, goed voetballend team te beschikken. “Dit was de beste ploeg, waar we deze competitie tegen gespeeld hebben”, liet Minno van der Werff, de trainer van de Feansters weten. Hij was uiteraard tevreden met het resultaat, maar zeker zo trots op zijn jongens. “Dit was een overwinning van het collectief, geweldig hoe ze gestreden hebben.”

Het spel ging op en neer, waarbij kansen ontstonden aan beide kanten, al kwamen die vooral voort uit standaard situaties. Een aanval, opgezet door Raoul Dijkstra, werd verlengd door Erwin Vos. Uit zijn voorzet zag Edwin Notebomer zijn inzet geblokt. Dat zag ook Joris Kramer aan de andere kant, toen tot twee maal toe een inzet van hem werd tegengehouden. Toch kwam na 20 minuten de 0-1 op het scorebord. Na goed doorzetten van Raoul Dijkstra legde René Mellema de bal terug op Wibo van der Werff, die vanaf 25 meter hard uithaalde.

 In de tweede helft kwam ’t Fean ’58 er niet meer aan te pas. De thuisclub drong onder aanvoering van captain Sjouke Oosterling sterk aan. Met name de twee buitenspelers Sean de Ruiter – Mayk Numan had zijn moeilijkste middag van dit seizoen – en Joris Kramer zorgden voortdurend voor gevaar. Een golf van aanvallen zag Hessel Huisman op zich afkomen. De Feanster doelman hield tot tweemaal toe zijn ploeg op de been. Eerst keerde hij een schot van Leon Pereboom met de voet, een minuut later tikte hij een inzet van Joran Vrind over de lat. Minno van der Werff: “Wij kwamen er de tweede helft niet meer uit, we hebben dit jaar nog niet zo vaak achteruit gevoetbald, het zo moeilijk gehad.”

Door de aandrang van de thuisclub ontstond er ruimte aan de andere kant. Minno van der Werff bracht met nog een half uur te gaan Bard Pultrum en Erwin Tabak in. Dat betaalde zich in de 76e minuut uit, toen René Mellema de snelle Tabak de ruimte in stuurde. Uit een moeilijke hoek scoorde hij de 0-2. Hoewel de thuisclub bleef aandringen, tot scoren kwam zij niet. “Dit was echt een teamoverwinning”, aldus Minno van der Werff. In de slotfase maakten beide B-junioren Haiko Atsma en Wessel de Vries nog hun debuut in de hoofdmacht van ’t Fean ’58.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button