Sport

’t Fean ’58 haalt Kollum bij na winst in Veenwouden

VEENWOUDEN – Met de overwinning voor ’t Fean ’58 in en tegen SC Veenwouden is de spanning volledig terug in de tweede klasse I. Omdat Kollum ternauwernood een punt binnenhaalde tegen Zwaagwesteinde zijn de blauwhemden nu koploper dankzij een beter doelsaldo. De 1-3 overwinning voor de Feansters was verdiend.

Ook onderin is het razend spannend. De strijd om rechtstreekse degradatie lijkt te gaan tussen Nijland en SC Veenwouden. Het verschil is slechts een punt in het voordeel van Nijland. Zwaagwesteinde staat op schootsafstand en zal zo het nu lijkt zich veilig moeten spelen via de nacompetitie. Nauwelijks drie weken geleden was er nog sprake van meerdere kanshebbers voor de titel, inmiddels lijkt het erop dat Kollum en ’t Fean ’58 gaan uitmaken wie rechtstreeks promoveert. “We zien wel hoe het afloopt”, sprak de ontspannen ogende oefenmeester Minno van der Werff van de gasten. Het niet opleggen van enige druk lijkt het wapen van de blauwhemden. Voor de tegenstanders is het moeilijk winnen van de jonge formatie. Zo kreeg A-junior Mark Jager opnieuw een basisplaats toebedeeld en deed dit voortreffelijk. Alweer. Het is aandoenlijk om te zien hoe dit jonge talent zich moeiteloos handhaaft als middenvelder. ’t Fean ’58 forceerde al in de eerste minuten twee hoekschoppen en toonde aan wat de bedoeling was. Snel scoren en vervolgens loeren op de kansen die ongetwijfeld zouden komen. En zo geschiedde: na zeven minuten spelen kopte Rienk Bouma een voortreffelijke voorzet van Bard Pultrum achter doelman Reitsma, 0-1. Hierna was ’t Fean ’58 de bovenliggende partij maar moest opletten voor gevaarlijke counters door SC Veenwouden. Na ruim een half uur op de klok een overtreding van Mayk Numan, terug van een blessure, net buiten de zestien leverde een vrije trap op voor de thuisclub maar leverde niets op. Wel geel voor Mayk Numan waar SC Veenwouden graag de rode kaart had gezien. Terecht oordeelde scheidsrechter Vincent Buitenhuis anders.

Direct na de theepauze vergrootte ’t Fean de voorsprong. Mark Jager was attent na een scrimmage en zette beheerst de 0-2 op het scorebord. Na een uur spelen scoorde SC Veenwouden uit het niets de aansluitingstreffer maar het weerhield de technische staf er niet van om vier verse krachten in te brengen. De thuisclub drong niet echt aan en toen invaller Erwin Vos even later de 1-3 op het bord liet noteren was de strijd gespeeld. “Wij scoorden op belangrijke momenten. Het was een degelijke overwinning”, stelde Minno van der Werff. Met als bijkomstigheid dat we Kollum hebben bijgehaald.”

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button