Sport

’t Fean ’58 hard op weg naar knock-outfase beker

SURHUISTERVEEN – Na bijna een jaar speelde de hoofdmacht van ’t Fean ’58 eindelijk weer eens een wedstrijd voor eigen publiek waar het ergens om ging. Een geweldige eerste helft bleek genoeg om de punten in eigen huis te houden. Net als vorige week in Leek was de tweede helft van een veel lager niveau en werd het in de slotfase nog even billen knijpen voor de fans. De gasten kwamen nog dichtbij na een 4-0 achterstand.

Onder aanvoering  van de uitstekend spelende Bard Pultrum koos de thuisclub vanaf het beginsignaal van arbiter Plat onstuimig voor de aanval. Peize kon niet anders dan zich massaal terug te trekken en te loeren op de counter. Een half uur lang werkte dit aardig. Bard Bultrum echter brak de ban, zag zijn schot in eerste instantie geblokt worden door doelman Sven van Gelder, maar Wibo van der Werff was attent en verraste Van Gelder alsnog, 1-0. Pultrum was hierna ontketend. Na een schitterende actie bood hij Erwin Tabak een niet te missen kans en de 2-0 was een feit. Nauwelijks later waren de rollen omgekeerd. Pultrum rondde een prima voorzet beheerst af, 3-0. Voor Peize was het nu alle hens aan dek. Een grote afstraffing dreigde. De theepauze kwam dan ook als geroepen.

Een ouderwetse donderspeech in de pauze van coach Elte Hofman van Peize bleek tegen dovemansoren gezegd. De thuisclub gaf nauwelijks gas terug en kreeg al snel een prima mogelijkheid. De onvermoeibare Bard Pultrum werd binnen de zestien hard onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Frank ten Hoeve miste jammerlijk. Tien minuten later bediende Bard Pultrum, wie anders, Steef Loopstra en de 4-0 was een feit. Tijd om wat gas te minderen dacht de formatie van Minno van der Werff. Dit idee werd de thuisclub nog bijna noodlottig. De Peizenaren kwamen nog terug tot 4-3 en eigenlijk was iedereen met een blauw hart opgelucht dat de uitstekend leidende scheidsrechter Plat floot voor het eindsignaal.

Assistent-coach André van der Molen was erg blij met het vertoonde spel in de eerste helft. “Super, het stond geweldig bij ons. Wij hebben wat specifieke dingen getraind in de afgelopen week die ik in de eerste helft duidelijk terug zag. De gasten kwamen direct onder druk en net als vorige week VEV ’67 had ook Peize hier veel moeite mee. Onze intentie om ook in de tweede helft hier mee door te gaan mislukte deels. Jammer dat het nog 4-3 werd.”

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button