Sport

’t Fean ’58 kan hoge verwachting niet waarmaken

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 heeft het niet zo met tegenstanders uit De Wâlden. Na het gelijkspel tegen Veenwouden, het verlies tegen Kollum werd nu een nederlaag geleden tegen het bezoekende Zwaagwesteinde (0-1). De Feansters, tweede op de ranglijst, konden haar hoge positie op de ranglijst niet waarmaken tegen de als tiende geklasseerde tegenstander. Het werd voor de thuisclub een teleurstellende wedstrijd, die goed geleid werd scheidsrechter Pascal Souhuwat.

De Readsjes toonden zich een stugge tegenstander, die weinig weggaf. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het spel golfde op en neer. Tot de zestien ging het goed, maar beide ploegen misten de creativiteit om gevaarlijke momenten af te dwingen. Te veel werd het gezocht in de lange bal. De passing was onnauwkeurig bij de thuisclub, te gehaast. Wel werden er een aantal corners afgedwongen. “Maar daarin waren we ongelukkig”, zag assistent-trainer André van der Molen. Inderdaad, ze waren te scherp voor het doel en werden een gemakkelijke prooi voor de uitstekende doelman Marvin Heidstra, die zich ook meevoetballend onderscheidde en de beste man van het veld was.

’t Fean ’58 kreeg in de eerste helft nog wel enkele mogelijkheden o.a. door Wibo van der Werff en Bard Pultrum – die in Robin Feenstra een moeilijk te bespelen tegenstander had – , Zwaagwesteinde creëerde geen enkele kans in het eerste bedrijf. De ’t Fean ’58 doelman hoefde  slechts één keer in actie komen en wel door toedoen van zijn eigen ploeggenoot John Notebomer, die de bal ongelukkigerwijze verkeerd op het hoofd kreeg, waardoor Hessel Huisman gestrekt naar de hoek moest om een doelpunt te voorkomen. De 0-0 ruststand was dan ook volkomen logisch.

In de tweede helft drong ’t Fean ’58 steeds meer aan. Trainer Minno van der Werff bracht de van een blessure teruggekomen Erwin Tabak in, waardoor er extra snelheid in de ploeg kwam. Dit bracht meer gevaar, al stond de verdediging van de bezoekers steeds op de goede plaats. Door het aandringen van de thuisclub kwam er meer ruimte voor de bezoekers. De gevaarlijke Jan Eisma eiste daarin een hoofdrol voor zich op. Eerst kon hij nog tot twee maal toe gestuit worden door Frank ten Hoeve en Mayk Numan, maar in de 82e minuut zette hij voor op Jorrit Hansma, die beheerst de bal binnen tikte (0-1). Dat werd tevens de eindstand. De laatste tien minuten maakte de 16-jarige Sietze Veenhuizen nog zijn debuut in de hoofdmacht van ’t Fean ’58.

Het verlies was een grote teleurstelling voor de thuisclub. “Een zure nederlaag”, vond André van der Molen. “Het zat er vandaag gewoon niet in. Op de bank zeiden we nog tegen elkaar ‘straks valt hij nog aan de andere kant’. En dat kwam ook nog uit. Het was een teleurstellende wedstrijd. Hoe het kan, ik weet het niet. Het lag niet aan de inzet, maar als je dan geen punten pakt. We hadden wel meer balbezit, maar deden daar niet genoeg mee. Ondanks dat wij meer aan de bal waren bleef Zwaagwesteinde wel gevaarlijk. We hebben de nederlaag aan ons zelf te wijten, maar daar leren we ook weer van. Wij blijven positief”, aldus André van der Molen. Zaterdag wacht ’t Fean ’58 in de eerste knock-out ronde van de bekercompetitie thuis Oeverzwaluwen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button