Sport

’t Fean ’58 knokt zich in ondertal naar gelijkspel tegen VEV ‘67

LEEK – Ondanks dat ’t Fean ’58 het een uur lang met tien man moest opnemen in de  uitwedstrijd tegen VEV ’67 wisten de Feansters na negentig minuten een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur te slepen. De mannen van trainer Minno van der Werff knokten voor wat ze waard waren tot volle tevredenheid van de coach. “Ze hebben zich leeg geknokt, alle lof voor zo’n inzet.”

Beide ploegen waren nog in de race om de tweede periodetitel, waarbij alleen winst telde. ’t Fean ’58 kwam al heel vroeg op voorsprong. De toeschouwers hadden nog maar net een plaatsje langs de lijn gevonden of de bal lag al in het net achter doelman Pim Wellinghoff. Erwin Tabak ging er op links vandoor en werd net buiten de zestien onderuit gehaald. Jens Hamstra mikte de vrije trap in de korte hoek, maar zag de bal via de rug van een verdediger van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos werd (0-1).

Vanaf dat ogenblik trok de thuisclub met de wind in de rug het initiatief naar zich toe. De aanvalsdrang leek zich al in de volgende minuut uit te betalen. Een listig lobje van Jeffrey Visser ging maar net over. De snelle aanvaller was een plaag voor Raoul Dijkstra. Reden voor Minno van der Werff om zijn backs te switchen. Hij zette Mayk Numan op de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub. “Raoul had niet echt goed zicht op zijn tegenstander, daarom hebben we het omgezet. Toen stond het beter”, liet de coach van ’t Fean ’58 weten. De mede voorwaartsen wisten echter geen vervolg te geven op de voorzetten van de Leekster buitenaanvaller.

Het ging er donker uitzien toen na een half uur spelen spits Jens Hamstra tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Met tien man toonden de Friezen hun wilskracht en gooiden er nog een schepje bovenop. De bezoekers hadden hun voorsprong zelfs zomaar kunnen verdubbelen toen Erwin Tabak alleen voor de Leekster goalie verscheen, die echter knap redding bracht. Het bleef eenrichtingsverkeer, al kwam ’t Fean ’58 doelman Hessel Huisman nauwelijks in gevaar. Pogingen van Stijn Veenstra en Robin Elderman konden hem niet verontrusten.

Tweede helft

Lieten de bezoekers zich in de eerste helft het spel opdringen, de tweede helft gaf een ander beeld. Met name in de beginfase. ’t Fean ’58 was dichtbij een doelpunt. De uitblinkende Mayk Numan rukte op over het gehele veld en zijn keiharde schot op de lat had een beter lot verdiend. Minno van der Werff: “Een fantastische solo. Er zat zo’n power in dat schot, geweldig. Het was jammer dat die er niet in ging.” Toch kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Hessel Huisman wist een harde inzet nog met de voet te keren, maar uit de rebound wist Jeffrey Visser alsnog te scoren (1-1). Minno van der Werff kon leven met de uitslag. “Dat zij gelijk kwamen was natuurlijk jammer, want zoveel gaven wij niet weg. Maar over de gehele wedstrijd gezien, je komt met tien man te staan en je pakt een punt, dan is dat prima. Als je ziet hoe wij geknokt hebben met z’n allen, dan verdienen de jongens alle lof.”

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button