Sport

’t Fean ’58 koploper na zege op Zuidhorn

ZUIDHORN – Een troosteloze aanblik zaterdagmiddag op het sportpark in Zuidhorn: geen publiek en regen, regen en nog eens regen. Het deerde de sfeer bij ’t Fean ’58 allerminst. Terwijl de duisternis reeds lang was ingevallen vierden de jongens van trainer Minno van der Werff hun eigen feestje: een fraaie 0-3 overwinning op de thuisclub. De ontlading bereikte haar hoogtepunt in de kleedkamer toen de uitslagen van de andere wedstrijden bekend werden. Door puntenverlies van de concurrentie rukten de blauwhemden op naar de koppositie in de tweede klasse.

“Geweldig, onvoorstelbaar. Wat een ploeg hebben wij.” Minno van der Werff kwam superlatieven tekort, meteen na de wedstrijd. “Die onverzettelijkheid, niet te geloven. Als je die Raoul Dijkstra ook ziet. Hij blijft maar naar voren opstomen…” Het is een van de voorbeelden dat het team typeert: tot het einde van de wedstrijd met elkaar voor elke bal blijven knokken. Inderdaad, onverzettelijkheid is het sleutelwoord van dit ’t Fean ‘58.

Zuidhorn thuis, in de ogen van de technische staf van ’t Fean ’58 een moeilijke opgave. Al gaf de stand op de ranglijst een ander beeld. “We hebben onnodige punten verspeeld”, liet Zuidhorn-voorzitter Tjeerd Smid weten. “Achterin hadden we wat problemen.” De tussentijdse komst van oud-prof Milan de Koe was dan ook meer dan welkom. “Hij brengt rust in de achterhoede”, weet Smid. De pas 19-jarige De Koe begon zijn carrière in de jeugd van Zuidhorn, werd ontdekt door FC Groningen, vertrok naar Fortuna Sittard, waar hij zijn contract inleverde. Smid: “Toen heeft hij zich weer bij ons gemeld. En het is natuurlijk geweldig dat hij zijn oude club weer opzoekt, waar hij in zijn periode bij FC Groningen ook al een tijdje jeugdtrainer was.”

Dat de Groningers over een goede ploeg beschikken, had de technische staf van ’t Fean ’58 juist ingeschat. Een prima voetballende ploeg, waar de Feansters het eerste kwartier weinig vat op hadden. De gastheren heersten op het middenveld en drongen sterk aan. Doelman Hessel Huisman behoedde in die fase  met enkele uitstekende reddingen zijn ploeg voor een achterstand. Eerst redde hij met de voet een inzet van Ruben Buursema, die vrij voor hem opdook om even later de doorgebroken David Albert Villalta te stuiten. “Hessel redde ons tot tweemaal toe. Dat we de rust met 0-0 ingingen hebben we aan hem te danken”, zag ook Minno van der Werff.  “Het eerste deel hadden we het inderdaad moeilijk, maar toen kregen we wat meer grip op de wedstrijd.”  Echt gevaarlijk werd ’t Fean ’58 niet in het eerste bedrijf, dat in een hoog tempo werd gespeeld met een grote inzet van beide kanten.

Tweede helft  

Al vroeg in de tweede helft moest Mayk Numan met een blessure van het veld. Erwin Tabak werd ingebracht, terwijl Erwin Vos de rechtsbackpositie van Numan overnam. Na een dik kwartier viel onverwacht de 0-1. Uit een corner van René Mellema scoorde een attente Wibo van der Werff. Meteen bracht Van der Werff met Bard Pultrum nog een wissel in. Twee gouden wissels, zo bleek. Pultrum legde de bal terug op Jens Hamstra, die hard uithaalde (0-2). Milan de Koe ging zich meer met de aanval bemoeien. Met nog tien minuten op de klok krulde hij de bal in de verste hoek, maar weer redde Huisman uitstekend. Al was hij kansloos toen De Koe de bal via een stuit op de lat kopte. De Feanster goalie zag het leer echter over gaan. In de slotfase scoorde Erwin Tabak de 0-3 na weer een assist van Bard Pultrum.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button