’t Fean ’58 met pijn en moeite langs Zwaagwesteinde

ZWAAGWESTEINDE – Tegen het gehavende Zwaagwesteinde pakte een ook niet volledig ’t Fean ’58 zaterdag drie belangrijke punten. Na de 0-1 overwinning bleek ook nog eens dat de concurrentie bovenin de ranglijst punten had verspeeld. De blauwhemden doen weer volledig mee in de spannende race om de titel.

Waar het aan lag? Wellicht de nog doorwerkende nederlaag vorige week tegen Kollum? Of onderschatting? De thuisclub wees op het feit dat men nogal wat spelers miste, waaronder twee sterkhouders. Het weerhield de ‘readsjes’ er niet van om vanaf het beginsignaal van arbiter Moed de strijd aan te gaan. Het zorgde voor onrustig spel bij de hoofdmacht van de Feansters. “Sinds de geweldige wedstrijd in en tegen Marum zit de klad er bij ons een beetje in”, vond assistent-coach André van der Molen.” Daar komt bij dat Zwaagwesteinde voor ’t Fean ’58 meestal een lastige tegenstander is. De thuiswedstrijd werd, zwaar tegen de verhouding in overigens, door de mannen van oefenmeester Jan Mulder met 0-1 gewonnen. Eenzelfde scenario hing lang in de lucht maar de schaarse kansen voor de thuisclub leverden geen doelpunten op.  Gaandeweg de eerste helft kwam er meer rust in het spel van de blauwhemden maar overtuigend was het niet, mede een verdienste van de hardwerkende thuisclub.

De tweede helft was nog maar net bezig toen Ronaldo Jansen bijna een foutje in de gastendefensie afstrafte. Het liep goed af. Na een uur spelen besloot de technische staf van de gasten nieuw elan in de ploeg te brengen. John Notebomer en Erwin Vos werden ingebracht voor verdediger Steef Loopstra en de geblesseerd geraakte Bard Pultrum. Ook de jeugdspelers Franc van der Werff en Mark Jager mochten even later ruiken aan het grote werk. Waar eigenlijk niet meer op werd gerekend gebeurde toch. Tot grote vreugde van alles wat blauw was gekleurd rondde Jens Hamstra de beste aanval van de wedstrijd keurig af. De voorzet van René Mellema was precies op maat. Na de 0-1 knapte er iets bij de thuisclub en konden de Feansters de wedstrijd rustig uitspelen. “Het stond bij ons in de tweede helft veel beter en ook de wissels pakten goed uit”, analyseerde Van der Molen na afloop. Er wachtte nog een prettige verrassing. Alle concurrenten verspeelden punten, koploper Kollum enigszins onverwacht zelfs drie. De spanning blijft derhalve te snijden in de tweede klasse I.