’t Fean ’58 ook tegen het bezoekende PKC ’83 met lege handen

SURHUISTERVEEN – Allen, die ’t Fean’58 een warm hart toedragen hadden er meer van verwacht, ten minste op gehoopt, maar na negentig minuten stond er een duidelijke 0-4 op het scorebord. Het bezoekende PKC ’83, tot voor aanvang voorlaatste op de ranglijst, zette de thuisclub nog steviger op laatste plaats. “Ze waren in de tweede helft dodelijk effectief.”

De promovendus speelde een van zijn mindere wedstrijden. Na de hoopvolle prestaties tegen koploper Pelikaan S en Blauw Wit ’34 liep het tegen de stad-Groningers niet echt. De passes kwamen niet aan, waarmee de geroutineerde en fysiek sterke  ploeg van trainer Bert Vos wel raad wist.

Toch leek het er na de eerste helft niet op dat ’t Fean ’58 kansloos was. De bezoekers lieten vanaf het begin zien waarvoor zij naar Surhuisterveen waren gekomen. Bryan Inge kreeg in de eerste twee minuten even zovele kansen, maar benutte die niet. De blauwhemden waren meteen wakker en kwamen steeds beter in hun spel. Rienk Bouma was twee keer kansrijk, maar zijn vrije trap smoorde in de muur, terwijl even later een schot van zijn voet net naast ging.

Het waren niet de Feansters, die scoorden, maar de tegenstander.  Na balverlies op het middenveld kwam Bryan Inge alleen voor doelman Fincent van der Veen. Hij faalde niet (0-1). Toch leek de ploeg van trainer Minno van der Werff al snel op gelijke hoogte te komen. Bard Pultrum brak op rechts door. De rechtervleugel aanvaller had zelf kunnen schieten, maar zag zijn aanvalsleider Jens Hamstra er beter voor staan. Die had echter te veel tijd nodig en zag zijn schot geblokkeerd. De tweede grote mogelijkheid kreeg de sterk spelende Mark Jager, maar zijn kopbal ging net voorlangs. René Mellema had de gelijkmaker op zijn voet, maar zijn inzet miste kracht.

De thuisclub ontsnapte echter in de laatste minuut van het eerste bedrijf, toen de ijverige Bryan Inge in kansrijke positie de bal over schoot.

De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op met kansen aan beide kanten. Bard Pultrum zag zijn inzet geblokt, terwijl Kay Bootsma aan de andere kant uit een corner net over kopte. Bootsma had na 20 minuten wel succes. Hij speelde zich fraai vrij en liet ‘Man van de  wedstrijd’ Fincent van der Veen kansloos (0-2). De wedstrijd was gespeeld. De Groninger routiniers gaven het niet meer uit handen. Invaller Boye Boonstra (net in het veld) nam de 0-3 voor zijn rekening en Rob Schokker zette de 0-4 eindstand op het scorebord.

“We kwamen vandaag gewoon tekort”, erkende Minno van der Werff. “De eerste helft ging gelijk op, zij kregen toen ook niet veel kansen. Maar dan kom je wel met 0-1 achter. Na de rust waren zij dodelijk effectief, zij spelen wat geslepener.” Door de nederlaag werd zijn ploeg nog wat steviger op de laatste plaats gedrukt. “Het wordt moeilijk, maar daar moet je niet te lang in blijven hangen. De moed erin houden, volgende week zien we wel weer. Gewoon vrijuit blijven voetballen. De inzet, daar ligt het niet aan, maar in deze klasse komt er wat meer bij te zien”, aldus de trainer, die ondanks de wat mindere resultaten enthousiast en positief blijft.