’t Fean ’58 prima op dreef in Leek

LEEK – Met een 2-2 gelijkspel tegen het sterke VEV ’67 zijn de blauwhemden de bekercompetitie goed begonnen. Na een wisselvallige voorbereiding zag het er fris uit bij de mannen van hoofdtrainer Minno van der Werff. “Na zo lang stil te hebben gestaan is het logisch dat iedereen weer erg moet wennen”, vond Van der Werff. “Veel jongens klagen over pijntjes, maar wat wil je.” Wat meespeelde in de wisselvalligheid is het feit dat de Feansters over een grote selectie beschikken met veel gelijkwaardige spelers. Iedereen kreeg een kans in een zestal nuttige oefenwedstrijden.

Vanaf het beginsignaal van de leidsman zat een fel ’t Fean ’58 prima in de wedstrijd. De thuisclub kreeg geen gelegenheid in hun spel te geraken. De beste kansen waren zelfs voor de blauwhemden middels Bard Pultrum en Jens Hamstra. Tot de theepauze bleef ’t Fean ’58 de bovenliggende partij en nog net voor het rustsignaal deponeerde René Mellema een hoekschop op het hoofd van John Notebomer die doorkopte naar Jens Jamstra. Koelbloedig kopte de spits de bal achter doelman Pim Wellinghof, 0-1.

In de tweede helft bleven de gasten volharden in hetzelfde spelletje en waarom ook niet. Tot twee zwakke momenten in de Feanster defensie binnen twee minuten resulteerden in een 2-1 voorsprong. Arjan Veenstra en Tim van Leeuwen profiteerden. Hierna moesten ineens de gasten komen en counterde de thuisclub goed en gevaarlijk. Met nog twintig minuten op de klok herpakten de blauwhemden zich. Met de snelle Erwin Tabak en hernieuwde hoop golfde de één na de andere aanval richting doelman Wellinghof. Koning van de assist René Mellema plaatste de zoveelste hoekschop precies op het hoofd van Jens Hamstra die fraai binnenkopte, 2-2. “Best knap, vooral in de eerste helft speelden we prima”, aldus een tevreden Minno van der Werff. “Prachtig teruggevochten na de achterstand, wij deden prima mee. Het ziet er goed uit.”