’t Fean ’58 start competitie met overwinning

SURHUISTERVEEN – Na de succesvolle bekercompetitie waren de verwachtingen hoog gespannen bij ’t Fean ’58. Met soms sprankelend en fris voetbal werd de poulefase doorlopen. In de opening van de reguliere competitie tegen het bezoekende Nijland kon niet helemaal aan de hoge verwachtingen worden voldaan. Wel werden de drie punten in Surhuisterveen gehouden middels een 2-1 overwinning, maar overtuigend was het niet. Jens Hamstra was met twee doelpunten de gevierde man.

“Vorige week na de 8-2 overwinning op Roden heb ik al er al op geattendeerd om de hoge verwachtingen te temperen”, zei trainer Minno van der Werff meteen na de wedstrijd. “Nijland is een heel andere tegenstander, dat is niet te vergelijken. Zij voetballen anders, moeilijk voor ons om te bespelen. Zij lieten zich veel terugzakken. We kwamen niet echt in ons spel.”

De 2-1 overwinning leek zwaarbevochten, de uitslag was geflatteerd gezien de kansen van de Feansters. De bezoekers wisten de eerste helft niets af te dwingen, terwijl het bij de thuisclub aan de afwerking haperde. Minno van der Werff: “Veel balbezit , maar ons spel was allemaal wat te snel, te snel de beslissende bal willen geven. En dat kwam er niet echt uit.”

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de 1-0 kwam al op het scorebord. In de 4e minuut stuurde Jens Hamstra René Mellema diep. De kleine kilometervreter legde de bal terug op Hamstra, die fraai de pas 17-jarige doelman Lennert Schraa passeerde. Een doelpunt uit het boekje. De blauwhemden kregen zeker mogelijkheden om de  score uit te bouwen. Het veldoverwicht leverde diverse corners op, echter zonder rendement. Toch leek ’t Fean ’58 vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. Na een pass van John Notebomer tikte Bard Pultrum de bal langs de keeper, maar de paal stond in de weg. Pultrum ontbrak het geluk in de afwerking, want in dezelfde minuut ging een lob van hem over de doelman, maar ook over het doel. “Maar bij die 1-0 stand blijft het nog steeds een wedstrijd”, aldus de gedreven  trainer van de Feansters.

De tweede helft kwam Nijland wat vaker op de helft van de thuisclub. Het resulteerde in de gelijkmaker. Doelman Hessel Huisman kreeg een harde schuiver van Gerrit de Vries niet klemvast, waarna Pier Gerbrandy de bal gemakkelijk binnen kon werken (1-1). Lang konden de bezoekers niet nagenieten want twee minuten later scoorde Jens Hamstra uit een hoekschop van Raoul Dijkstra de 2-1. De winnende, zo bleek achteraf. Minno van der Werff: “Gelukkig maakten we snel de tweede goal, anders krijgen we het ook nog moeilijk. We hebben de punten thuis gehouden, en daar zijn wij tevreden over.”